Jučerašnji derbi imao i treće poluvreme – tuču nasred terena (VIDEO)

SMEDEREVO, 16. oktobar 2023 – Utakmica između Smedereva i OFK Beogradu, juče na stadionu kraj Dunava, završila se kako se završila, sudijske krađe (još) ne podležu krivičnoj odgovornosti, ali ono što se desilo po završetku meča, masovna tuča navijača OFK i Smedereva imaće epilog pred pravosudnim organima.

Još se uvek se radi na identifikaciji svih učesnika, smederevski MUP je poslao snimke beogradskim kolegama kako bi se utvrdio identitet učesnika iz tabora Blu Unije, a ono što je za sada poznato, kako smo nezvanično saznali, jeste da će biti podnete dve krivične prijave za napad na službeno lice i desetak prekršajnih za nasilničko ponašanje na sportskim priredbama i javnim skupovima.

Kako se može videti na snimku koju je na svom Tviter, sada X, nalogu objavila grupa Hooligans, iz Češke, a oni prate slična događanja svuda po svetu, tuču su isprovocirali Beograđani, preskočivši na istočnu tribinu i pošavši u susret smederevskim navijačima. Potom se sve prenelo na teren, više se ne može razazanati ko koga mlati.

Snimak je namerno blurovan, zamućen, baš da bi identifikacija bila otežana, tako to rade na ovom i na sličnim sajtovima i profilima na društvenim mrežama. S obzirom da je policija uoči utakmice, u svom apelu za sportsko ponašanje navijača, navela i da će sve biti snimano nema sumnje da oni imaju bolji video zapis.

Iz kluba, opet nezvanično, saznajemo da ni policija nije bez greha, da su policajci napustili stadion ne poštujući uobičajen protokol, da isprate navijače gostujuće ekipe.

Po odredbi 344-a Krivičnog zakona propisano je delo nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi ili javnom skupu, za koje je, osim novčane, zaprećena i kazna zatvora od 30 do 60 dana, a za napad na službeno lice kazne su daleko ozbiljnije.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!