Banat Open u Deliblatkoj peščari – žetva medalja Čelikovih orijentiraca

SMEDEREVO, 16. oktobar 2023 – U organizaciji PSK Avala iz Beograda, proteklog vikenda održano je takmičenje pod nazivom Banat Open, na terenima Deliblatske peščare u okolini Šumarka. Čelikovi orijentirci su na ovom dvodnevnom takmičenju osvojili sedam zlatnih medalja.

Ovog puta na takmičenju je učestvovalo 20 klubova sa ukupno 206 takmičara, među kojima je bilo i 32 iz PSK Čelik Smederevo. Takmičenje je imalo međunarodni karakter, jer je trka drugog dana bodovana za Svetsku ligu, na kojoj je bilo i takmičara van teritorije Srbije.

Kada su sabrani rezultati iz obe trke proglašeni su najbolji na Banat openu. PSK Čelik je imao sedam članova na najvišoj koti postolјa, sa zlatnim medalјama na grudima, a zaslužili su ih: Ilija Milutinović, Darinka Radenković, Jovan Mirković, Teodora Milutinović, Nataša Stanisavlјević, Dragan Nikolić i Branko Grujić. Na drugu stepenicu postolјa, sa osvojenim srebrnim medalјama popela su se četvorica Čelikovih takmičara: Anka Ranković, Saša Pavići Aleksandar Živojinović. Na trećoj,sa osvojenim bronzanim medalјama, bilo je četvoro Čelikovih takmičara, to su: Jelena Stanković, Miloš Radenković, Bilјana Grujić i Dejan Ranković.

Nakon ovog takmičenja i dalјe se vodi žestoka borba za plasman klubova, a u najužem krugu kandidata za titule su PSK Čelik Smederevo i PSK Pobeda Beograd. Trenutno, u Orijentiring  ligi Srbije vodeći je PSK Čelik, a drugoplasirana Pobeda.  Predstoji još jedno kolo, poslednje kolo lige, koje se održava 5. Novembra na Avali.

Fotografije su iz arhive članova kluba.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!