Bodovi otišli na Karaburmu – a sve posle (ne)viđenog penala (VIDEO)

SMEDEREVO, 15 oktobar 2023 – Lider na tabeli Prve lige i iz Smedereva se vraća sa sva tri boda, a koliko je to zasluženo – drugo je pitanje. Da postoji VAR i u ovom rangu jedan dosuđeni i jedan nedosuđeni penal baš bili za pregledanje: Smederevo 1924 – OFK Beograd 1:2 (1:2).

Po viđenom na terenu, pogotovo u drugom poluvremenu, bez ikakvog lokal-patriotskog navijanja, Smederevci nisu zaslužili da budu poraženi, ali nije tako, očigledno, mislio i sudija Delibašić. Uostalom pogledajte. Ali, krenimo redom.

Romantičari su otvorili utakmicu kako su samo poželeti mogli – već u petom minutu stigli su do vođstva. Georgijević se oslobodio čuvara i pogodio dalji ugao gola Smedereva.

Pripretili su gosti ponovo u 11. minutu, kada je na ubacivanje Kneževića Nikola Mituljikić šutirao, a lopta je prohujala kraj stative domaćina.

Igrao se 15. minut, posle e akcije Smederevaca Obradović je prihvatio loptu i sa nekih 14-15 metara ciljao i pogodio donji desni ugao nemoćnog Popovića.

Prošlo je desetak minuta kada je na pas Obradovića šut oprobao i Nikola Jovanović, ali je Popović ovoga puta bio siguran.

Šansu da vrati vođstvo Beograđanima imao je Georgijević, kada je na ubacivanje Jovana Mituljikića pogodio prečku gola Smedereva.

Trenutak koji je, ispostaviće se, presudio kome će tri boda, dogodio se u 30. minutu. Ispred kaznenog prostora domaćih lopte se dokopao Nikola Mituljikić, napravio korak-dva, tek toliko da uđe u šesanesterac, vešto nanišao nogu Panića i stropoštao se. Kako to navijači imaju običaj da kažu, bacio se k’o u bazen (ako laže koza ne laže video).

Usledili su uzaludni protesti domaćih, sudija Delibašić je bio neumoljiv, pokazao je na belu tačku. Georgijević se potrudio da sa penala sv ime među strelce upiše po drugi put.

Gosti su tako na odmor otišli s prednošću.

Znatno bolju igru prikazali su smederevski fudbaleri u nastavku susreta. Stvarali su šanse, borili se za svaku loptu, u više navrata je gol prosto visio u vazduhu. Ali…

Ako je ono bio penal za goste, šta reći za situaciju u 62. minutu. Uporni Dimitrijević je nadmudrio svoje čuvare, uleteo u šesnaesterac OFK-a, zaobišao već golmana i kada se spremao da pošalje loptu u mrežu odgurnut je s leđa. Ovoga puta sudija je „procenio“ da to nije bio prekršaj za najjstrožu kaznu, pokazao je samo da se igra nastavi.

Izazvalo je to burnu reakciju igrača ali i navijača domaćih, kojih se okupilo više od tri hiljade samo na zapadnoj tribini.

Svi napori Smederevaca u preostalih pola sata meča nisu urodili plodom, a bilo je nekoliko dobrih pokušaja. Na kraju utakmice, i pored poraza domaći su ispraćeni aplauzom, za razliku od glavnog sudije, kome su gledaoci uputili salvu zvižduka i uvreda.

Posle ove utakmice OFK Beograd je na čelu tabele sa devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirano Smederevo, kome sada za vratom diše Kolubara, koja ima samo bod manje. Smederevo narednog vikenda ide u Odžake na noge ekipi Tekstilca, a potom na stadion kraj Dunava stiže baš Kolubara.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!