Jevtić na Evropskom prvenstvu u Peskari dva puta obarao državni rekord

PESKARA/SMEDEREVO, 1 oktobar 2023 – U italijanskom gradu Peskara još danas traje Evropsko atletsko prvenstvo za veterane. U reprezentaciji Srbije nastupio je i Smederevac Marko Jevtić i u disciplini 110 metara sa preponama, u kategoriji M 40, oborio lični i državni rekord, prvo u polufinalu, a potom ga još i popravio u finalnoj trci.

Polufinalnu trku istrčao je sa do tada svoj najboljim rezultat 16.64, s kojim je prošao u finale u kom se među osam najboljih, u kome su pored Marka bila još po dva predstavnika Italije i Nemačke, po jedan Velike Britanije, Grčke i Finske. Ponovo neverovatno dobro trčanje i ponovo novi lični i državni rekord – 16.39!

Ovaj rezultat je bio dovoljan za peto mesto u Evropi, ali ovde treba reći da su sva trojica osvajača medalja mlađi od Marka, svaki za tri godine, što u veteranskoj konkurenciji mnogo znači.

Marka je u Peskari pratila porodica

U svakom slučaju, U peskari je Marko uspešno oknčao još jednu sezonu, u kojoj je osvojio zlatne medalje na Balkanskim prvenstvima u svim preponskim disciplinama, na 60, 110 i 400 metara, zlatnu medalju na Otvorenom prvenstvu Austrije u disciplini 400 metara, srebrnu na Evropskim masters Igrama u Tampereu u Finskoj na 110 metara… Tu je i osmo mesto na Svetskom prvenstvu u Torunu u Poljskoj u disciplini 60 metara s preponama, a o Markovim uspesima na gotovo svim tim takmičenjima mogli ste da se informišete i na ovom portalu.

Za ovaj veliki napredak i uspeh i dobre rezultate, kako kaže, najzaslužnija je Mirjana Stojanović, Markov trener, bez koje je, kaže Marko, „ovim putem teško ići“.

Sledeće godine očekuju ga Evropsko prvenstvo u dvorani u Poljskoj i Svetsko prvenstvo na otvorenom, koje će biti u švedskom gradu Geteborgu, kao i nezaobilazna prvenstva  Balkana na kojima će još jednom, kaže, sa ponosom predstavljati svoju zemlju Srbiju.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!