Proslava ulaska u Prvu futsal ligu i bratimljenje sa Radnikom iz Bijeljine

SMEDEREVO, 27. april 2024  – Sjajnu sezonu u Drugoj i povratak u Prvu futsal ligu Srbije KMF Smederevo je obeležio sinoć prigodnom svečanošću, koja je ujedno bila i proslava petnaestog rođendana kluba. Na tim povodom organizovanoj plavo-beloj večeri upriličeno je i potpisivanje povelje o bratimljenju sa Radnikom iz Bijeljine.

Svečanosti je prethodila i prijateljska utakmica između gostiju iz Bijeljine i novog/starog prvoligaša. Rezultat nije bio u prvom planu, ali da spomenemo – pogocima Miloša Kneževića u prvom i Nemanje Paunovića u drugom poluvremenu domaćin je ostvario pobedu.

Povelju o bratimljenju overili su svojim potpisima predsednici dva kluba – Danijel Perić ispred Radnika i Goran Lazić u ime KMF Smederevo.

– Šlag na torti ove današnje proslave povratka u elitni rang srpskog futsala svakako je potpisivanje dokumenta o trajnoj saradnji sa našom braćom preko Drine. Siguran sam da je ovo potvrda buduće još jače i čvršće veze dva kluba, a iniciraćemo da se ovo bratstvo, osim sporta, proširi i na još neke delatnosti – rekao je, između ostalog, Goran Lazić.

Nakon potpisivanja razmenjeni su pokloni a potom su usledila još dva svečana čina. Najpre je komesar za takmičenje Prve i Druge futsal lige Radenko Bošković predao peha kapitenu KMF Smederevo Urošu Nikoliću, kao najboljem igraču Druge futsal lige, a potom Andrijanu Kneževiću pehar za fer plej smederevskoj ekipi tokom minule sezone.

Na kraju ovog dela svečanosti, dugogodišnji predsednik kluba a sada prvi čovek GFS Smederevo Zvezdan Vrbanović za okončanje igračke karijere uručio je prigodan poklon bivšem reprezentativcu Draganu Đorđeviću, koji je sada član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

Pored brojnih zvanica, ovoj večeri su prisustvovali i brojni fudbalski zvaničnici, među njima i Darko Bradonjić, sekretar FSRZS i direktor Bojan Pavićević, zadužen za futsal, ženski i fudbal na pesku, a lokalnu samoupravu je predvodila gradonačelnica Jasmina Vojinović. Njoj su, kao i Bradonjiću i Pavićeviću uručene plakate kluba.

Podsetimo, sa 18 pobeda, jednim remijem i tri poraza učenici trenera Vlada Cvetanovića osvojili su 55 bodova i ubedljivo bili prvi s 12 bodova više od drugoplasiranog tima Hrama iz Beograda, čime su obezbedili povratak u najviši rang futsala u Srbiji, u Prvu ligu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!