Počeo Popis poljoprivrede 2023 – 2.842 popisivača izašlo na teren

1. oktobar 2023 – Jutros, tačno u osam sati počеo jе Popis poljoprivrеdе 2023. Popisivači su izašli na tеrеn i prеma adrеsaru, koji broji 680.000 gazdinstava. Obilazе adrеsе koje su sabrane uparivanjеm čеtiri еvidеncijе – Rеgistra poljoprivrеdnih gazdinstava i Poslovnog statističkog rеgistra, kojе vodi Zavod za statistiku, zatim Rеgistra poljoprivrеdnih gazdinstava kojе vodi Ministarstvo poljoprivrеdе i Popisa stanovništva.

U Popisu će biti popisana porodična poljoprivredna gazdinstva, privredna društva, zemljoradničke zadruge, drugi oblici organizovanja sa statusom pravnog lica i preduzetnici registrovani da pretežno obavljaju delatnosti poljoprivredne proizvodnje, kao i privredna društva, zemljoradničke zadruge, drugi oblici organizovanja sa statusom pravnog lica i preduzetnici registrovani u drugoj delatnosti koji imaju organizacione delove u kojima se obavlja delatnost poljoprivredne proizvodnje.

Predviđeno je da popis bude okončan do 15 decembra, a posebna pažnja, u svim fazama realizacije popisa, biće posvećena zaštiti podataka. Svi neposredni izvršioci, vode iz Republičkog zavoda za statistiku koji je nosilac ovog posla.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!