Obradović obradovao više od hiljadu navijača na stadionu kraj Dunava

SMEDEREVO, 1. oktobar 2023 – Više od sat vremena mladi novosadski kanarinci, sa čak sedam bonus igrača na terenu, uspešno su danas parirali domaćinu na stadionu kod Stare železare, ali je na kraju iskustvo presudilo: Smederevo 1924 – RFK Novi Sad 1921 1:0 (0:0).

Prvi su pripretili domaći preko Dimitrijevića, a njegov šut, iz prve sa desetak metara, završio je iznad prečke Novosađana.

Gosti su nešto kasnije uzvratili preko Rađena, kada je, posle kornera koji je izveo Varga, sa ivice peterca udarcem glavom poslao loptu preko gola domaćina.

Do odlaska na odmor nije bilo mnogo šansi, a mora se reći da su se igrači u žutim dresovima bolje i više kretali i imali veći posed lopte.

Trener Saša Mićović je na ovom meču odrađivao suspenziju zbog crvenog kartona koji je dobio na prošlom, pa je Smederevo sa klupe predvodio njegov asistent Bojan Ostojić, koji je u 62. minutu izvršio trostruku izmenu. Pokazalo se da je to bila dobitna kombinacija; samo što je ušao u igru Obradović je, u prvom kontaktu s loptom, na sjajno proigravanje Dimitrijevića, utrčao u prazan prostor i manirom iskusnog strelca pogodio ugao gola gostiju.

Na sceni su pet minuta kasnije ponovo bili isti akteri, ali je ovoga puta Obradović prebacio okvir gola Novosađana.

Nisu se predvali gosti, u 84. minutu su, najpre preko Čolića, a potom i Vlalukina, imali idealne šanse da izjednače. Oba puta na visini zadatka bio je i danas nesavladivi Lazar Kaličanin ispred mreže Smedereva, zbog čega ga je više od hiljadu pristalica na tribinama nagradilo aplauzom.

Na tri minuta pre kraja susreta sve dileme oko konačnog ishoda mogao je da reši Ivić, ali je zamalo bio kratak na prizemni centaršut Bojića.

Ostalo je 1:0, Smederevci su upisali tri nova boda, sada ih imaju ukupno 17 i izbili su na drugo mesto iza u ovom prvenstvu neprikosnovenog OFK Beograda, koji ima pet bodova više, a ispred Mačve sa bodom manje od oklopnika.

U narednom kolu, u sledeći ponedeljak, Smederevo gostuje Grafičaru na pomoćnom terenu iza južne tribine stadiona Crvene zvezde. Grafičar, koji je pre početka prvenstva, po nekim procenama, bio i u krugu favorita za gornji deo tabele, nalazi se tek na 12. mestu. Izgubio je poslednje tri utakmice, danas u Sremskoj Mitrovici od tamošnjeg Radničkog sa 2:1, i sigurno će protiv Smedereva pokušati da se „vadi“. Smederevci pa, s druge strane, ako imaju nameru da se zadrže pri vrhu tablice, takve utakmice, sa timovima iz donjeg dela tabele, moraju da dobijaju, tako da…

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!