Fondacija NJ.K.V. Katarine: 8 defribilatora za bolnice, jedan i za Smederevo

BEOGRAD, 17. mart 2020 – Princeza Katarina Karađorđević donirala je osam najsavremenijih defibrilatora Defigard 4000, u vrednosti većoj od 40 hiljada evra, bolnicama u Srbiji, objavljeno je danas na internet stranici HRH Crown Princess Katherine Foundation. Među bolnicama koje su dobile ove uređaje je i Opšta bolnica „Sveti Luka“ u Smederevu.

Defibrilatori stižu u srpske bolnice u pravo vreme, navodi se na sajtu Fondacije, kada se Srbija bori sa opakim COVID-19 virusom, jer su defibrilatori klјučni u borbi za život kardiovaskularnih pacijenata, koji najteže podnose ovaj virus.

“Nemamo pravo da zaboravimo potrebe naših bolnica i podršku onima kojima je pomoć takođe potrebna zbog situacije sa virusom koji nam svima preti. Ovi defibrilatori su od neprocenjive važnosti za bolnice u Srbiji, jer su upravo ti aparati, dokazano, mnogo puta spasili živote lјudima. Srećna sam što će devet bolnica u Srbiji dobiti preko potrebne defibrilatore i nastaviti da spašava živote”, istakla je Princeza.

Donacija za defibrilatore prikuplјena je na dobrotvornom događaju u Nijagara Folsu u Kanadi oktobra prošle godine. Dobrotvorna večera „Neka naša srca kucaju kao jedno u znak podrške nabavke preko potrebnih defibrilatora za bolnice širom Srbije“ organizovala je porodica Jerić, zajedno sa upravnim odborom humanitarne organizacije Lifeline Humanitarian Organization Canada, čiji je pokrovitelј Princeza Katarina.

Osim smederevske bolnice, defibrilatore su dobile i zdravstvene ustanove u Vranju, Kikindi, Ćupriji, Valjevu, Leskovcu, Kruševcu i Loznici.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!