S. Palanka – Ne radi pijaca, opština otkupljuje robu i deli je najugroženijima

SMEDEREVSKA PALANKA, 17. mart 2020 – Opštinski štab za vanredne situacije u Smederevskoj Palanci danas je doneo odluku da će od registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, koja prodaju lako kvarljivu robu i koji svoje proizvode plasiraju na Zelenoj pijaci, a koja je naredbom Štaba zatvorena, otpočeti otkup ovih  proizvoda. Otkupljene proizvode će ekipe volontera, na osnovu kriterijuma koje će utvrditi Štab, rasporediti najugroženijim kategorijama stanovništva.

Nikola Vučen

– Želimo da naši proizvođači imaju minimalne gubitke zbog situacije u kojoj se trenutno nalazimo i zbog trenutnog zatvaranja zelene pijace. Robu koju budemo otkupljivali preko volontera ćemo plasirati najugroženijim porodicama kao i našim penzionerima koji su najrizičnija kategorija, napisao je na svom FB Nalogu Nikola Vučen, prvi čovek palanačke opštine.

Štab je danas doneo i naredbu da svi građani koji dođu iz Italije, Švajcarske, Španije i Austrije ostanu kući u samoizolaciji 28 dana, a oni koji su doputovali iz drugih zemalјa imaju obavezu od 14 dana samoizolacije.

Vrtići u Smederevskoj Palanci ne rade od juče, zbog čega je štab odlučio da roditelјi neće morati da plaćaju za period dok deca ne krenu ponovo u vrtić, kao i da nisu u obavezi da plate zaostala dugovanja dok traje vanredno stanje.

Foto: Zvanična internet stranica Opštine Smederevska Palanka smederevskapalanka.rs

Skorašnji članci

error: Content is protected !!