Radinčanke overile prvo mesto, slede utakmice baraža za Super B ligu

SMEDEREVO, 26. april 2024 – U meču poslednjeg 18. kola prvenstva Prve lige za rukometašice, prema očekivanju, Radinčanke su sinoć savladale gošće iz Požarevca i ostvarile maksimalan skor – 18 pobeda: Mladi radnik – Nemanjić 35:28 (13:13).

Prvi deo utakmice protekao je u nešto opuštenijoj igri, uz više promašaja domaćih rukometašica, što su gošće iskoristile i veći deo tog perioda imale vođstvo i do tri gola prednosti. U timu Nemanjića prednjačila je bivša članica Mladog radnika Lara Radojčić, koja je postigla 10 golova, a sa pet odbrana istakla se omalena Ines Ognjanović.

Na odmor se ipak otišlo egal rezultatom, zahvaljujući efikasnoj Marti Filipović (8 golova) i sa dva pogotka, u finišu, Isidori Anđelović (2).

Samo na početku drugog dela gošće su uspele da dođu do vođstva, bilo je 14:15, a onda su Radinčanke, uz uspešne intervencije Teodore Anđelović na golu (8 odbrana is sedmerac), zaigrale ako se i od njih očekivalo.

Bile su predvođene kapitenom Milicom Ninić (3), a solidan učinak imale su i po četiri puta pogodile Nikolina Stojanović, Lena Janković i Anastasija Grujić. Treba reći i da su se u listu strelaca upisale sve domaće rukometašice, tako su overile osvajanje prvog mesta, sa maksimalnim učinkom, ostvarivši svih 18 pobeda u isto toliko prvenstvenih mečeva.

Sledi dvonedeljna pauza, a nakon toga dolaze utakmice baraža i odluka ko će izboriti plasman u Super B ligu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!