Posle loše igre „domaćina“ u Pančevu, bodovi zasluženo odoše na Ub

PANČEVO, 2. mart 2024 – Fudbaleri Smedereva su danas, u 22. kolu prvenstva Prve lige Srbije, zbog lošeg stanja u kome je teren kod Stare železare, bili prinuđeni da ekipu Jedinstva dočekaju na stadionu Železničara u Pančevu. Ovo „domaćinstvo“, neka samo to bude rečeno, loše se po Smederevce završilo: Smederevo 1924 – Jedinstvo  0:2 (0:0).

Već u prvom poluvremenu videlo se da mnogo toga ne ide na dobro po Smederevce. Gosti s imali više od igre, a fudbaleri Smedereva, valjda nesviknuti na dobar teren, pokušavali su dugim loptama da uposle svoje napadače ili da, ređe, kada i donesu loptu na protivničku polovinu, upute centaršuteve, kojima nisu imali koga da nađu u šesnaestercu Jedinstva.

Jedini šut u okvir gola u tom delu igre uputio je Obradović, kada je, baš na jednu takvu dugu loptu istrčao Lakosa. Uposlio je Obradovića, a ovaj je sa ivice šesnaesterca šutirao ne uspevši da ozbiljnije naudi golmanu Ubljana.

S druge strane, nisu briljirali ni igrači Jedinstva, ali su ipak imali najbolju šansu u tom delu meča, u 39. minutu, kada je Kakikari Kuaku prošao preko levog ćoška kaznenog prostora Smedereva, šutirao iskosa, a lopta je prošla tik pored stative.

Izgledalo je da su fudbaleri Smedereva ozbiljnije, barem rešeniji da nešto pokažu, ušli u drugi deo susreta. Jedan šut sa ivice šesnaesterca golman Ubljana je izbacio u korner, posle koga nije bilo promene rezultata: Novi korner nije doneo ništa novo.

Ali zato jeste 53. minut. Posle poduže akcije Jedinstva, loptu je sa desne strane ubacio Zubairu u šesnaest metara Smedereva, a iskusni Dejan Milićević je efektnim udarcem, volej polumakazicama, sa tačke na kojoj se stavlja lopta za penal, savladao Jovića.

Kola su tada krenula nizbrdo, a nije pomogla ni trostruka izmena koju je u 60. minutu izvršio trener Saša Mićović. Igra Smedereva je i dalje bila bezidejna, o realizaciji da i ne govorimo. Nije nedostajalo želje, u pojedinim momentima, ali to nije bilo ni izbliza dovoljno da se poravna rezultat, kamoli nešto više.

U nadoknadi sudijskog vremena Ubljani su stavili tačku na ovaj meč; Zubairu je pobegao odbrani Smedereva, s korner linije je odigrao povratnu na peterac, a Brazilac Gustavo je podmetnuo nogu i ćušnuo loptu u mrežu iza leđa Jovića.

Mada je tek početak drugog dela prvenstva, Smederevo je ovim porazom prilično iskompromitovalo svoju ambiciju da igra u plej-ofu. I dalje je na šestom mestu na tabeli, ali za vrat mu dišu, s istim brojem bodova, i oni imaju po 31, Radnički iz Sremske Mitrovice i Vršac. Tu je i Grafičar, sa 30 bodova, koji je napravio iznenađenje kola savladavši u prvom delu neprikosnoveni IFK Beograd sa 2:0 i to na Karaburmi.

Smederevo u sredu gostuje Radničkom sa Novog Beograda na stadionu Bežanije. Radnički sa minus 6 bodova ubedljivo drži poslednju poziciju na tabeli, a danas je izgubio od imenjaka u Sremskoj Mitrovici sa 1:0.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!