Mlade iz Srbije, Hrvatske i Makedonije uče nenasilnoj komunikaciji

VELIKA PLANA, 19. februar 2024 – U okviru projekta „Naučimo žirafeći jezik! Nenasilnom komunikacijom do mirnog rešavanja sukoba“ koji realizuje Udruženje građana „Svet reči“ iz Velike Plane u partnerstvu sa Udrugom „Projekt građanske demokratske inicijative” iz Belog Manastira i NVO „Ženska akcija“ iz Radoviša,  od 16. do 26. februara, u hotelu „Vir“ u Velikoj Plani, okupljeno je 36-oro mladih iz Srbije, Hrvatske i Severne Makedonije.

Tokom desetodnevnog boravka na razmeni, mladi uzrasta od 15 do 20 godina učiće o tehnikama nenasilne komunikacije i jeziku srca, poznatom kao „žirafećem“, učiti jedni od drugih i jedni o drugima. Najveći broj učesnika pripada kategoriji mladih iz osetljivih društvenih grupa.

Završna aktivnost je performans „Govorimo jezikom žirafa!“ koji će pripremiti i izvesti u sali Doma omladine u Velikoj Plani u subotu, 24. februara u 18 časova.

Predstavnici naše zemlje su mladi koji pohađaju Tehničku školu „Nikola Tesla“, EUŠ „Vuk Karadžić“ (Velika Plana), Palanačku gimnaziju, Tehničku školu u Boru i Despotovcu, Srednju stručnu školu u Kragujevcu.

Projekat je podržan iz sredstava EU, u okviru programa Erasmus plus, KA152.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!