Tužilaštvo traži zatvorsku kaznu za nanošenje teških telesnih povreda

SMEDEREVO,1 9. februar 2024 – Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podnelo je optužni predlog protiv B. A. (44). Njemu se stavlja na teret da je 19. januara, u večernjim satima, muškarcu starom 67 godina najpre zadao više udaraca zatvorenom šakom u predelu glave i tela, a zatim ga metalnim pajserom udario u predelu glave – po sredini temena, da bi mu potom zadao više udaraca drvenom palicom dugačkom 88 centimetara, nanevši mu tom prilikom teške telesne povrede.

Oštećeni je pretrpeo prelom lakta leve ruke, prelom donjeg dela lakatne kosti podlaktice leve ruke, prelom kostiju šake leve ruke, višestruke preloma rebara, od kojih jedan prelom sa dislokacijom, kao i brojne lake telesne povrede u vidu nagnječina sa krvnim podlivima.

Nakon što je osumnjičeni identifikovan, najpre mu je određeno zadržavanje a potom i pritvor, a optužnim aktom je predloženo da se osudi na kaznu zatvora, kao i da mu se izrekne mera bezbednosti zabrane prilaženja i komuniciranja sa oštećenim, kao i zabrana prilaženja mestu stanovanja oštećenog, navodi se u današnjem saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!