U januaru u Smederevu za četvrtinu manje krivičnih dela no u decembru

SMEDEREVO, 19. februar 2024 – Smederevska Policijska uprava dostavila je medijima danas izveštaj o delovanju u januaru u kome se navodi da je smanjen ukupan broj krivičnih dela za 22 posto, kao i da je dela opšteg kriminaliteta bilo manje za 28 procenata nego u decembru.

Posebno se ističe da su pripadnici Policijske uprave postigli značajne rezultate na suzbijanju neovlašćenog držanja i trgovine narkoticima i tokom januara otkrili 10 krivičnih dela iz ove oblasti, pri čemu se izdvaja akcija zaplene 2,7 kilograma spida u stanu u Smederevu, u kome su uhapšeni skrivali, mešali i prepakivali drogu za dalju prodaju.

Policijski službenici su, navodi se u izveštaju, 20. januara uspešno rešili talačku situaciju i razbojništvo sa vatrenim oružjem u apoteci „1. maj“ u Smederevu, kada su brzom reakcijom, za nekoliko minuta, stigli na mesto događaja, obezbedili prostor, rasporedili se oko objekta i savladali i uhapsili izvršioca krivičnog dela pri pokušaju bekstva iz apoteke, bez posledica po građane koji su se nalazili u samom objektu.

Intenzivnim operativnim radom, stoji dalje u izveštaju, 22. januara je rasvetljeno ubistvo u Smederevu, a osumnjičeni je vrlo brzo po saznanju za krivično delo, istog dana uhapšen i procesuiran.

I saobraćajna policija je radila svoj deo posla, pa je tako. u odnosu na prethodni mesec, smanjen ukupan broj saobraćajnih nezgoda u Smederevu, kao i onih pod uticajem alkohola i nezgoda sa povređenim licima, navodi se u izveštaju.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!