Novica Petrović najbolji na startu 13. Smederevske lige u streljaštvu

SMEDEREVO, 6. februar 2024 – Posle skoro pet godina, prvenstveno zbog pandemije virusa COVID-19, obnovljeno je tradicionalno takmičenje serijskom vazdušnom puškom u Smederevu, za seniore i seniorke. Na startu novog 13. izdanja Smederevske lige u streljaštvu najviše je pokazao najstariji učesnik, proslavljeni strelac Novica Petrović. Sa 188 krugova nadmašio je daleko mlađe kolege iz Smederevske Palanke Gorana Prokića i Nenada Stanojevića.

Petrovićev „Juteks“ je trijumfovao i ekipno, dok je Palanačka ekipa „Jasenica“ bila druga. Treće mesto osvojila je ekipa „Kore-Mig“ iz Smedereva.

U konkurenciji seniorki pobedila je Verica Jocković iz Streljačke družine „Jasenica“ iz Smederevske Palanke, ispred Aranđelovčanki Elene Đorđević i Tijane Mihailović. Ekipno „Jasenica“ prva, Streljački klub „Aranđelovac“ drugi, a ženska ekipa „Kore-Mig“ treća.

Na prvom kolu nastupilo je 7 muških i 3 ženske ekipe. Pojedinačno se takmičilo 30 seniora i 16 seniorki. Drugo kolo lige održaće se u petak, 16. februara.

Zainteresovani pojedinci i ekipe mogu se i dalje prijavljivati za učešće, jer se za konačni plasman pojedinačno računa pet najboljih rezultata iz sedam kola, a za Smederevski kup (finale lige) i ekipno šest najboljih kola. Sve informacije o tome kako učestvovati u Smederevskoj ligi u streljaštvu mogu se dobiti na fejsbuk stranici Streljačke družine „Smederevo“ i Streljačkog kluba „Heroj Srba“ ili na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo.

REZULTATI 1. kolo, 13. Smederevska liga u streljaštvu 2023/2024, serijska vazdušna puška

Seniori pojedinačno:
1. Novica Petrović 188
2. Goran Prokić 182
3. Nenad Stanojević 181
Ekipno:
1. „Juteks“ Smederevo (Novica Petrović, Saša Ilić, Dejan Petrović) 539
2. SD „Jasenica“ Smederevska Palanka (Goran Prokić, Nenad Stanojević, Živomir Jović) 533
3. „Kore-Mig“ Smederevo (Borivoje Provčin, Nikola Simić, Nikola Teomirović) 521

Seniorke pojedinačno:
1. Verica Jocković 175
2. Elena Đorđević 173 (92)
3. Tijana Mihailović 173 (90)
Ekipno:
1. SD „Jasenica“ Smederevska Palanka (Verica Jocković, Jovana Janković, Svetlana Ivković) 504
2. SK „Aranđelovac“ (Elena Đorđević, Tijana Mihailović, Milica Čorlija) 489
3. „Kore-Mig“ Smederevo (Jelena Tasić, Milica Dragić, Marina Vasić) 473

Skorašnji članci

error: Content is protected !!