Pritvoren zbog nanošenja teških telesnih povreda metalnom šipkom

VELIKA PLANA, 6. februar 2024 – Po nalogu dežurnog Javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Velikoj Plani doneto je rešenje o zadržavanju D. S. iz Donje Livadice (1977), a potom i o pritvoru do 30 dana. Prema navodima krivične prijave, D. S. je u večernjim časovima 2. februara došao do porodičnog domaćinstva B. T. u Donjoj Livadici i kada je oštećeni izašao iz kuće ovaj ga je najpre rukom udario u predelu glave. Čovek je od tog udarca pao, nakon čega je D.S. nastavio da mu zadaje udarce metalnom šipkom u predelu glave i tela usled kojih je oštećeni zadobio teške telesne povrede.

D. S. je na saslušanju u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani negirao izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret, a radi daljeg nesmetanog vođenja postupka zbog postojanja osobitih okolnosti da bi ostankom na slobodi mogao da ometa postupak uticajem na oštećenog, po predlogu javnog tužioca sudija za prethodni postupak je odredila pritvor prema osumnjičenom u trajanju najviše do 30 dana.

U daljem toku postupka tužilaštvo će saslušati oštećenog i sprovesti druge dokazne radnje u cilju donošenja javnotužilačke odluke., navodi se u današnjem saopštenju Opštinskog Javnog tužilaštva u Velikoj Plani.

Foto/ilustracija. MUP Srbije

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!