Akcije davanja krvi ove sedmice u Smederevu, Železari, Kovinu i Palanci

4.  februar, 2024 – Ekipa Instituta za transfuziju krvi i ovog ponedeljka biti u smederevskoj Sportskoj hali od 8 do 14, u utorak je u smederevskoj Železari od 9 do 14, a u četvrtak u Smederevskoj Palanci, u prostorijama Mesne zajednice Donji grad takođe od 9 do 14 sati. U međuvremenu, Zavod za transfuziju krvi Vojvodine ima akciju u Kovinu, u sredu, u prostorijama Crvenog krsta od 10 do 13 časova.

Inače, u toku je tradicionalna Zimska kampanja, koju već 16 godina organizuju Institut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst Srbije uz podršku lokalnih samouprava i medija. Cilj kampanje je da se obezbede dovoljne količine krvi za lečenje bolesnih i povređenih pacijenata u periodu godine kada se očekuju smanjene rezerve krvi, kao i podizanje svesti građana o značaju dobrovoljnog davanja krvi.

Zimska kampanja je započela 3. januara i završava se 29. februara. U ovom periodu organizuju se akcije dobrovoljnog davanja krvi u lokalnoj zajednici u više od 40 gradova i opština kao podsticaj građanima da se uključe i simbolično takmiče za titulu Šampion solidarnosti.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!