Poraz od Petrovca u prvoj utakmici na pripremama u Crnoj Gori

POETROVAC NA MORU/SMEDEREVO, 3. februar, 2024 – Brojni promašaji na prvom kontrolnom meču, posle tri dana priprema u Crnoj Gori, i pored solidne igre, doprineli su da Smederevci u susretu sa domaćinom dožive neuspeh: Petrovac – Smederevo 2:0 (1:0).

Po lepom i sunčanom vremenu, na terenu Petrovca na moru, učenici trenera Saše Mićovića tokom većeg dela susreta bili ravnopravan rival, ali to, očigledno, nije bilo dovoljno da pretrpe poraz. Šta više, susret je počeo u znaku srpskog prvoligaša.

Pridošlica iz pančevačkog Železničara Lokosa u 17. minutu je uputio oštar udarac, no je lopta za koji santimetar završila pored gola domaćina. Posle pola časa igre ponovo je u prvom planu bio korpulentni Nigerijac; ukrao je lopti rivalu, izbio sam pred golmana Petrovca, u situaciji jedan na jedan umesto mreže je pogodio stativu. Odbitak, na žalost Smederevaca, nije uspeo u pogodak da pretvori ni Obradović, poslao je loptu pored gola.

Kazna za neiskorišćene prilike stigla je u 40. minutu, kada se posle kornera lopta odbila od prečke gola Smedereva, a priseban je bio Babić, koji je uspeo da savlada golmana Jovića i donese prednost domaćinu.

U nastavku su Smederevci opet na početku bili bolji takmac, ali koji nije iskoristio tri dobre šanse. Po nepisanom pravilu, fudbaleri Petrovca su to iskoristili. Posle prekida, golom Perovića u 66 minutu duplirali su vođstvo, a ispostavilo se da je tim pogotkom postavljen i konačan rezultat ovog duela.

Peh za Smederevce je što se samo nakon dva minuta igre povredio mladi Mateja Bačanin, ali se pretpostavlja da povreda nije teže prirode.

Već za tri dana sledi nova provera, a protivnik će biti ekipa Mornara u Baru.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!