Izrada tehničke dokumentacije za bagerovanje marina u Smederevu i Kladovu

5. novembar 2023 – Agencija za upravljanje lukama je raspisala tender za izradu tehničke dokumentacije za bagerovanje akvatorija marina u Smederevu i Kladovu.  Naime, Strategijom razvoja vodnog saobraćaja Republike Srbije do 2025. godine definisano je da je širenje mreže marina jedna od neophodnih mera za razvoj i oživljavanje nautičke privrede, a ove dve marine su navedene kao prioritetne.

Procenjena vrednost izrade tehničke dokumentacije je 4.166.666,67 dinara bez PDV-a, a projektant se obavezuje da izvrši hidrografsko snimanje akvatorija marina na ovim lokacijama, sa izradom Elaborata hidrografskih radova, a snimanjem će biti obuhvaćeni i pristupni plovni putevi.

Pored toga, treba da obavi geološko ispitivanje sastava rečnog dna sa grafičkim prikazom istražnih bušotina, na svakoj lokaciji po dve bušotine, dubine 10 metara od dna reke.

Prethodno, naravno, treba da Izvrši mobilizaciju plovila i opreme za potrebe hidrografskih, geotehničkih i geoloških istražnih radova na lokacijama, a rok za završetak radova je 45 dana od dana potpisivanja ugovora.

Rok za prijavljivanje zainteresovanih je 17. novembar do podneva.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!