Orijentirci Čelika osvojili šestu uzastopnu titulu prvaka Srbije

SMEDEREVO, 5. novembra 2023 – Planinarski sportski klub Čelik odbranio je titulu šampiona Srbije u planinarskoj orijentaciji, koja je u vlasništvu kluba prethodnih pet sezona. U poslednjem kolu ovogodišnje Lige potvrdio je osvajanje šeste uzastopne titule.

Ovo kolo lige Srbije održano je baš u organizaciji PSK Čelik, na podestu Plavinac, u atarima sela Udovice i Petrijevo. Čelik je osvojio osam medalјa, pet zlatnih i tri srebrnei po broju medalјa, a i osvojenim bodovima, bio najuspešniji klub i ovog sedmog, poslednjeg kola Lige Srbije u planinarskoj orijentaciji.

Na takmičenju su učestvovale 22 ekipe iz 8 klubova. Pored onih koje su učestvovale za plasman u ligi, na takmičenju je bilo i tri ekipe rekreativaca, koje su želeli da probaju učešće u ovom sportu, ali i da provedu jedan lep dan u prirodi. Tako je na takmičenju bilo 25 ekipa sa 78 takmičara.

U seniorskoj kategoriji pobedila je prva ekipa Čelika u sastavu: Aleksandar Živojinović, Nemanјa Vasilјević i Saša Pavić. I kod seniorki je prvo mesto pripalo ekipi Čelika koju su činile: Jelena Stanković, Bilјana Aranđelović i Marina Stankić.

Kod pionirki, pobedila je prva ekipa Čelika u sastavu: Marta Trajković, Mina Vučković i Anka Ranković. Kod pionira pobedu je odnela ekipa Crnog vrha iz Bor.a

Juniorke su imale stazu dugu 6,9 km sa 8 kontrola,a pobedila je ekipa Jasenice: Dunјa Bukmirić, Nastasija Papić i Nađa Fejzulović. Drugoplasirana je bila ekipa Čelika:  Sofija Nikolić, Lana Ivković i Milica Vasilјević.

U juniorskoj konkurenciji pobedila je ekipa Tornika iz Čajetine,a drugoplasirana je bila ekipa Čelika koja je nastupila u sastavu: Mihajlo Minić, Ilija Milutinović i Nikola Tasić.

Čelik je zadržao primat u veteranskim kategorijama. Izvojevane su pobede u ženskoj i muškoj konkurenciji. U ženskoj staza je bila duga 5,7 km sa 8 kontrolnih tačaka, a ekipu Čelika su činile: Nataša Stanisavlјević, Bilјana Grujići Danijela Jeremić.

Veterani su imali stazu 7,8 km, sa 10 kontrolnih tačaka,a pobedu  za Čelik doneli su: Nebojša Milovanović, Zoran Nikolić i Dragutin Jeremić.

Tako je Čelik po česti put uzastopno prvak države Srbije, a njegovi članovi čine i i okosnicu reprezentacije Srbije u ovoj oblasti.

Fotografije su iz arhive članova kluba.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!