Bešir doneo radost Smederevcima, Radinčanke ubedljive u Kostolcu

SMEDEREVO/KOSTOLAC, 5. novembar 2023 – Pred punim tribinama odigran je derbi Super B lige za rukometaše, koji je u neizvesnoj završnici okončan bukvalno u poslednjoj sekundi golom za pobedu domaćina: Smederevo – Šamot 65 30:29 (15:14). Radinačke rukometašice su večeras, u petom kolu prvenstva Prve lige, bez većih poteškoća su ubedljivo slavile u Kostolcu: Rudar – Mladi radnik 17:30 (5:15).

Domaći rukometaši su bolje ušli u meče i pogotkom kapitena Marjanović (6 golova) u šestom minutu poveli sa 5:1.

Uporni gosti su Pogotkom Jelinić (4) u 12 minutu  stigli do izjednačenja, na 6:6, a onda su   preuzeli inicijativu i stigli do tri gola viška.

Uzvratili su Aranđelovčani i u dva navrata poravnali rezultat, da bi u poslednjem minutu prvog dela Jevđenović (6) domaćem timu obezbedio minimalnu prednost.

Rezultatska klackalica viđena je i nastavku susreta, koji je imao dramatičnu završnicu.

Pogocima Živojinovića (1) i Ilića (4) u 55. minutu Šamot je imao dva gola viška, a onda je Bešir (3) smanjio, Stojković u poslednjem minutu izjednačio. Bukvalno sekund pre poslednjeg zvuka sirene Pavle Bešir je pogodio za neopisivo slavlje domaćih igrača i navijača.

Ovom pobedom puleni Nenada Martića su se probili na treću poziciju na tabeli sa 10 bodova, koliko imaju i vodeći Rudar i drugoplasirani Šamot.

U sledećem kolu Smederevci će gostovati poslednjeplasiranom Priboju, koji nema osvojen nijedan bod.


Radinačka mladost je od početka utakmice u Kostolcu krenula silovito i posle vođstva od 3:0 tek u 8. minutu dozvolile domaćim rukometašicama da postignu prvo pogodak.

U istom ritmu Radinčanke su nastavile do kraja poluvremena, pa su na pauzu otišle sa 10 golova prednosti.

I u drugom delu susreta razlika u klasi je bila očigledna, pa je trener tima iz Radinca Milica Petrović ukazala šansu da se iskažu svim rukometašicama. One su to iskoristile, upisavši se sve do jedne u strelce.

Epitet najbolje na parketu je ponela Lena Janković, koja je svojom levicom tri puta zatresla mrežu domaćih.

Sa utakmicom manja, ali i maksimalnim učinkom, sve četiri pobede, Radinčanke su na deobi prvog mesta.

Naredne subote, od 16 sati, u Dvorani Smederevo sledi derbi sa trećeplasiranim Rtnjem iz Boljevca, koji  ima isti broj bodova, ali i utakmicu više rukometašica iz Radinca.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!