Optužnica protiv Crnogorca i Smederevca, koji su uhapšeni u aprilu (video)

SMEDEREVO, 9. oktobar 2023 – Više javno tužilaštvo u Smederevu je, nakon sprovedene istrage, podiglo optužnicu protiv državlјanina Crne Gore G. V. (37) i M. R. (38) iz Smedereva. Kod G. V.  je nađeno 30,4 kilograma marihuane i 192,1 grama hašiša, 95,1 gram spida i 54,8 grama marihuane pronađeno je kod M. R.

Okrivlјenom M. R. na teret se stavlјa i krivično delo nedozvolјeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, zato što postoji opravdana sumnja da je nabavio, a potom držao i nosio pištolј marke CZ M -99, koji potiče iz ranije izvršenog krivičnog dela teške krađe.

Okrivlјeni se nalaze u pritvoru počev od 12.4.2023. godine, a predlog ovog tužilaštva je da se produži, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će okrivlјeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, a u odnosu na G. V. i okolnosti koje ukazuju da postoji opasnost od skrivanja i bekstva, posebno imajući u vidu da je G. V. strani državlјanin, navodi se u današnjem saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

Foto i video: MUP Srbije

 

 

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!