Pobeđen i Grafičar – gol odluke pao u sudijskoj nadoknadi vremena

BEOGRAD, . oktobar 2023 – U poslednjoj utakmici 11. kola prvenstva Prve lige Srbije Smederevci su danas gostovali u Beogradu, na terenu sa veštačkom travom ispod južne tribine stadiona Rajko Mitić i – u 92. minutu postigli gol za novu pobedu: Grafičar – Smederevo 1924 1:2 (1:1).

Domaći su bolje počeli meč, preko agilnih Šljivića, Mijatovića i Zvezdinih klinaca kakav je Maksimović, 2007. godište, pravili dosta problema Smederevcima. Stvarali su poluprilike i prilike, kao što je bila ona kada je posleg centaršuta Šljivića sa desne strane Mijatović glavom šutirao, ali je Kaličanin odlično intervenisao. Pokušao je Mijatović još jednom, a golman Smedereva je ponovo izašao kao pobednik.

Igrao se 30 .minut utakmice kada je posle kornera domaćih, po mišljenju sudije Ranisavića, igrača Smedereva u šesnaestercu lopta udarila u ruku. Sudija pokazuje na penal koji Maksimović realizuje.

Kao da je tek vođstvo domaćina prenulo Smederevce, nakon toga sledi njihova bolja igra, da bi posle odličnog dodavanja Petronijevića Stevanović izjednačio na 1:1.

Mogli su Smederevci i do vođstva nedugo potom, ponovo su isti akteri razmenili pas, ali ovaj put Stevanović nije bio precizan.

Početkom drugog poluvremena fudbaleri Smedereva su krenuli još agilnije, u želji da preokrenu rezultat. Dimitrijević je oprobao šut, a zatim i Obradović, ali je golman Grafičara bio priseban.

S druge strane, požrtvovanom intervencijom Ivan Ćorković je spasao gol Smedereva izbacivši loptu sa gol linije i tom prilikom se povredio, ali je stegao zube i nastavio utakmicu.

Sredinom drugog poluvremena smenjivali su se ataci na obe strane, kao da se ni jedna ni druga ekipa nisu zadovoljavale nerešenim ishodom. Sve je, ipak, bilo bez efekta, mreže na obe strana terena su mirovale.

Počela je sudijska nadoknada vremena, sve je vodilo ka tome da će meč ostati nerešen, a onda, u 92. minutu, Nikola Jovanović koristi grešku golmana domaćih. Uz pomoć Ivića namestio je loptu kako njemu odgovara i preciznim udarcem doneo Smederevu vođstvo, i svoju ekipu tako odveo do pobede i velike radosti.

Smederevcima, koji su se s nova tri boda učvrstili na drugom mestu na tabeli, sad slede tri nimalo laka meča. Prvi je naredne nedelje, na stadionu kraj Stare železare, sa u dosadašnjem delu prvenstva najuspešnijom ekipom – OFK Beogradom. Potom sledi  gostovanje Tekstilcu u Odžacima, da bi seriju iskušenja nastavaili dočekavši u Smederevu ekipu Kolubare poslednje subote u oktobru. Ukoliko u ta tri meča stignu do povoljnih rezultata ostanak pri vrhu tabele do kraja jeseni je zagarantovan.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!