Kovinci optuženi za nanošenje teških telesnih povreda i iznudu

SMEDEREVO, 11. oktobar 2023 – Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podnelo je optužni predlog protiv D. S. (20), B. T. (23) i B. Ć, (19) iz Kovina. Optuženi su da su u noći između 28. i 29.5.2023. godine, po prethodnom dogovoru, a sa namerom da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, najpre oštećenog na prevaru doveli na jezero Šlјunkara u blizini Kovina. Nakon toga su ga opkolili i počeli da ga udaraju u predelu lica i glave, nanevši mu tom prilikom teške telesne povrede u vidu kompletnog obostranog otvorenog preloma donje vilice, da bi posle toga od njega, uz pretnju da će nastaviti da ga tuku, zahtevali da im preda iznos od 400 evra, što je ovaj i učinio.

Tužilaštvo je optužnim aktom predložilo da sud optužene oglasi krivima za krivična dela teška telesna povreda i iznuda  u saizvršilaštvu i osudi na kaznu zatvora.

Odlukom nadležnog suda, radi sprovođenja jedinstvenog postupka i donošenja jedne presude, sa postupkom po ovom optužnom predlogu spojen je postupak po optužnom predlogu protiv optuženih D. S. i B. Ć. zbog krivičnog dela zlostavlјanje i mučenje u saizvršilaštvu i krivičnog dela iznuda u pokušaju učinjenih samo nekoliko dana ranije prema maloletnom oštećenom, o čemu je javnost ranije obaveštena, kao i postupak po optužnom predlogu protiv optuženog B. Ć zbog krivičnog dela neovlašćeno držanje opojnih droga, navodi se u današnjem saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!