Teretana 300 Zlatiborac pobednik 8. Memorijala „Zoran Popović Pop“

VRANOVO, 12 jul 2023 – U organizaciji Popove porodice i prijatelja i GFS Smederevo, u Vranovu je održan sada već tradicionalni turnir u malom fudbalu Memorijal „Zoran Popović Pop“. Do naslova pobednika i pehara namenjenog najboljoj ekipi sinoć je, posle mnogo uzbuđenja u finalnoj utakmici, stigao  sastav Teretane 300 Zlatiborac.

Tokom jedanaest dana pred krcatim tribinama u Vranovu nadmetalo se 16 ekipa, a u borbi za pobednički pehar našli su se timovi Teretana 300 Zlatiborac i Kovano gvožđe Novković.

Pre nego što su oni odmerili snage, program je počeo revijalnom utakmicom škola fudbala Tesla iz Smedereva i ŠF Panta iz Vranova,  što je bio svojevrsni omaž dugogodišnjem radu Zorana Popovića Popa sa talentovanom decom. Pobedili su klinci iz Smedereva sa 2:0.

Nakon toga igrano je za treće mesto. Po oceni mnogih, dva favorita su u polufinalnim utakmicama ispala iz trke za glavnu nagradu, pa je tako sedmostrukom pobedniku turnira, ekipi Minel Enim, ostalo je da se sinoć bori za treće mesto, ali je tu utakmicu izgubila od momaka iz ekipe AMS tim koji su pobedili sa 3:1.

Uoči finala nastupile su ekipe Popovih prijatelja, drugara i nekadašnjih saigrača, koji na ovaj način iz godine u godinu pomažu porodici da sačuva sećanje na Zorana i pokazuju da ga nisu zaboravili.

Finalna utakmica je obilovala uzbuđenjima, najpre je Teretana 300 povela golom Božidara Savić, da bi onda Svetozar Redžić sa dva pogotka napravio preokret. Rezultatom od 2:1 za Kovano gvožđe Novković otišlo se na odmor.

Kada je Marko Rajković početkom drugog dela povećao njihovo vođstvo na 3:1 malo je očkivao da će se ući u neizvesnu završnicu. Naime, najpre je Velibor Vlahović smanjio na 3:2, a potom je sa dva pogotka mladog reprezentativca Alekse Stojanović doneo vođstvo Teretani. Bukvalno u poslednjim sekundama meča Kristijan Živković je izjednačio i o pobedniku turnira su morali da odlučuju penali.

U penal seriji Redžić je doneo vođstvo ekipi Kovanog gvožđa, da bi Stojanović i Vlahović, uz dve odbrane Nemanje Maka, napravili još jedan preokret i pehar je pripao Teretani 300 Zlatiborac.

Teretana 300 Zlatiborac

Po završetku meča nagrađeni su i najistaknutiji pojedinci. Svetozaru Redžiću iz ekipe Kovano gvožđe Novković pripala je titula najboljeg igrača osmog Memorijala Zoran Popović Pop. Za najboljeg golmana proglašen je Nemanja Mak  iz pobedničke ekipe Teretana 300.  Najbolji strelac sa 14 postignutih golova je Branislav Živanović, član AMS tima, koji je i na prošlogodišnjem turniru osvojio ovu titulu, a pehar za fer plej ove godine pripao je ekipi Šlap Fer doo za iskazanu korektnost na terenu.

Kovano gvožđe Novković

Inače, ovaj memorijal ostaće upamćen i po tome što je u poluvremenu finalne utakmice Petar Milićević, član pobedničke ekipe, zaprosio i verenički prsten uručio svojoj devojci Julijani Milivojević, što je, naravno, propraćeno burnim aplauzom sa prepunih tribina.

Turnir je uspešno vodila sudijska trojka Marko Marković, Andrija Stojković i Đorđe Kokerić. U jednom meču pomogao im je i Dimitrije Đorđević. Za uspešnu organizaciju ove godine pobrinuli su se ispred domaćina Dejan Radojević i Aleksandar Petrović.

Porodica Zorana Popovića Popa i Gradski fudbalski savez zahvalnice su uručili i organizacijama, firmama i pojedincima koji su pomogli organizaciju ovog turnira. Sva priznanja je uručila Jovana Popović, ćerka Zorana Popovića Popa.

Zoran Popović Pop preminuo je 19. oktobra 2015. godine u 51. godini života, nakon kraće i teške bolesti. Gotovo do poslednjeg dana, uprkos bolesti, bio je na klupi FK Proleter iz Vranova, koji je upravo pod njegovom trenerskom palicom tada ušao u viši rang takmičenja.

Memorijalni turnir već 2016. u leto pokrenula je porodica sa Popovim prijateljima, a u organizaciju se uključio GFS na čelu sa Zvezdanom Vrbanovićem.

 

 

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!