Pobeda Smedereva u Trsteniku – za korak bliže povratku u viši rang

TRSTENIK/SMEDEREVO, 10. mart 2024 – Košarkaši Smedereva izvojevali su sinoć važnu pobedu na teškom gostovanju i zadržali lidersku poziciju na tabeli boljom igrom u završnici, u utakmici u okviru plej- ofa 9. kola Druge međuregionalne lige:  Prva petoletka – Smederevo 1953 73:80 (18:27, 22:12, 13:14 i 20:27).

Uz frenetično navijanje, silno motivisani domaći košarkaši su izgarali na parketu ne bi li, kako se to uobičajeno kaže, „skinuli skalp lideru na tabeli“. Pa ipak, predvođeni efikasnim Stefanom Torbicom i pravim vođom na terenu, kapitenom Nikolom Vukasovićem, Smederevci su prvu deonicu rešili u svoju korist.

Požrtvovanom i agresivnom igrom, domaćini su u drugom periodu igre anulirali taj zaostatak i na odmor otišli sa pola koša razlike u svoju korist – 40:39.

U nastavku susreta učenici trenera Ivana Mijatovića nisu podlegli pritisku, da bi odluka pala u poslednjoj deonici kada su trojkama Torbice, Perišića i Ilića slomili otpor domaćina za zaslužen trijumf.

Najefikasniji u timu Smedereva bio je Torbica  sa 17, Vukasović je postigao 14, Kostić 13, a Perišić  12 poena. Pobedi su doprineli i Ilić sa 9, Novosel sa 8, Stoiljković sa 5 i Nikolić sa 3 poena.

Danas se u Novom Pazaru sastaju domaći Novi Pazar 1969 i Batočina, konkurenti Smedereva, pa će posle tog susreta biti jasnija situacija na čelu tabele, ko će imati veće šanse da se plasira u viši rang.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!