Objavljeno ko, kada i kako može da se prijavi za 10.000 dinara za decu

15. jun 2023 – Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila Predlog zakona o privremenom registru majki i drugih lica kojima se uplaćuje novčana pomoć, kojim se definišu svi detalji u vezi sa isplatom po 10.000 dinara za svako dete.

Ova novčana pomoć može da se dobije za svako dete, koje je državljanin Republike Srbije, rođeno 21. novembra 2006. godine ili nakon tog datuma.

To znači da su zakonskim predlogom obuhvaćena i deca koja sada imaju 16 godina, a prošle godine nisu ispunjavala uslove za pomoć mladima od 16 do 29 godina jer su imala manje od 16 godina.

Prijava za dobijanje novčane pomoći od 10.000 dinara za svako dete biće moguća od 20. avgusta do 20. septembra, preko portala Uprave za trezor, dok će isplata početi od 25. septembra, odlučeno je danas na sednici vlade.

Podnosilac prijave, odnosno majka, unosiće broj lične karte, svoj matični broj, matični broj za svako dete i naziv banke u kojoj želi da joj bude uplaćen novac.

Dodatno, otac deteta koji sam vrši roditeljsko pravo treba, pored gorenavedenih podataka, da podnese digitalizovanu kopiju pravosnažne sudske odluke na osnovu koje se vidi da sam vrši roditeljsko pravo.

Ukoliko je podnosilac prijave staratelj deteta, on, pored već navedenih podataka, podnosi i digitalizovanu kopiju pravosnažne odluke organa starateljstva kojom se dete za koje se isplaćuje novčana pomoć stavlja pod starateljstvo.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!