Drama ‘n’ Play – Festival kreativne drame za decu i mlade u Smederevu

SMEDEREVO, 15 jun 2023 – Iduće nedelje, od 19. do 24. juna, pozorište PATOS, uz podršku Centra za kulturu Smederevo, priređuje prvo izdanje festivala kreativne drame za decu i mlade pod nazivom Drama ‘n’ PlayAY, saopštili su organizatori.

Festival je zamišljen kao platforma susretanja za pozorišta, omladinska pozorišta, dramske grupe, studije i sve one koji se bave dramskom pedagogijom kroz kreativni dramski proces (eng. devising theatre).

Smotra nije takmičarskog karaktera, jer i kreativna drama nije nadmetanje talenata već kolektivno delo mašte, inteligencije i empatije svih članova jednog kreativnog pozorišnog tima.

Na repertoaru prvog izdanja će se naći tri godišnje produkcije dramskih radionica za decu i mlade pozorišta PATOS, gostujuća predstava u produkciji AKC Gnezdo iz Kruševca, kao i radionica za mlade učesnike programa dramskih pedagoga iz italijanskog pozorišta Teatro Koreja iz Leća.

Program

  • Lutka, pozorište PATOS – 19. jun u 19č – Dvorište CZKS (Patoscena)
  • Naše mesto, pozorište PATOS – 21. jun u 19č – Velika dvorana CZKS
  • Krila, AKC Gnezdo – 22. jun u 19č – Velika dvorana CZKS
  • Ego¹¹, pozorište PATOS – 24. jun u 19č – Stara zgrada „UKRAS“

Predstave koje će posetioci moći da pogledaju na ovom festivalu su glas mladih izvođača, njihove lične priče i ideje koje su scenski oblikovali uz pomoć svojih dramskih pedagoga. One su jedinstvena prilika da smederevska publika uživo doživi eneriju, stavove i oseti moć zajedništva mladih.  Svi programi festivala su besplatni.

Festival je podržan od strane Ministarstva za kulturu i informisanje, a deo gostujućeg programa se realizuje uz podršku Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije kao deo programa festivala Na sopstveni pogon.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!