FK Smederevo, prelazni rok: Do sada devetorica došla, osmorica otišla

SMEDEREVO, 26. jul 2022 – Pre početka priprema za novu sezonu,Fudbalski klub Smederevo je dobio novo rukovodstvo, a znatno je promenjen i igrački kadar. Iako je do početka prvenstvene trke na srpskoligaškom Zapadu ostalo nešto više od dve nedelje, Smederevci su, što se tiče prelaznog roka, obavili najveći deo posla.

– Sa svim prvotimcima iz prošle sezone obavili smo razgovore, posle čega je prilično redukovan igrački kadar. Neki su sami izrazili želju da odu, a drugima, na koje više ne računamo, zahvali smo sena dosadašnjoj saradnji. Nikoga nismo želeli na silu da zadržimo, a sa onim ključnim igračima, na obostrano zadovoljstvo, postigli smo dogovor –  objašnjava Predrag Sikimić, novi sportski direktor FK Smederevo.

Klub su tako napustili Nemanja Mladenović, Miroslav Stanić i Predrag Luka (Mladi radnik 1926), Igor Milovanović (Budućnost Krušik), Tomislav Pajović (Prva iskra Barič), Marko Kilibarda (Zlatibor) i Nikola Tasić (Sloga iz Požege). U međuvremenu je otišao i drugi golman, Danijel Dobrić, još uvek bez novog angažmana.

– Adekvatno odlascima, morali smo brzo da reagujemo i angažujemo devetoricu novajlija. Smatramo da su to prava pojačanja, jer nekoliko njih ima prvoligaško i superligaško iskustvo. U potrazi smo za još jednim golmanom i to će za nas biti kraj prelaznog roka. Verujem da ćemo uz dobar rad i pripremne utakmice spremno dočekati početak nove sezone i da ćemo od starta krenuti ka vrhu tabele – kaže Sikimić.

U dosadašnjem delu prelaznog roka Smederevcima su pristupili Miroljub Kostić i Jordan Jovanović (Železničar Pančevo), Nikola Dimitrijević (Javor), Dejan Koraksić (Borac Čačak), a na pozajmice su stigli kao bonusi Lazar Kaličanin (Čukarički) i Nikola Jovanović (Partizan). Među novajlijama su i trojica rođenih Smederevaca, povratnici Nikola Stojković (Austrija), kao i Svetozar Redžić i Nikola Filipović (OFK Mihajlovac).

Redžić, Filipović, N. Jovanović, Kaličanin, Koraksić, Dimitrijević, Stojković, Kostić i J. Jovanović – foto: R.G.

Fudbaleri Smedereva su do sada imali četiri provere. Prva je bila protiv novog prvoligaša u Vršcu (1:2). Usledio je test sa izraelskim drugoligašem Ironi Tiberias (1:1), a potom i sa zonašem iz Lipa, ekipom Slobode (3:2). Na kraju, u najboljem izdanju do sada, savladani su omladinci Čukaričkog (6:2).

Preostala su još dva kontrolna susreta, ove subote u Jagodini, a naredne sa Radničkim iz Svilajnca.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!