Čelikovim orijentircima 9 medalja na Memorijalu čika Duška Jovanovića

BELE VODE/SMEDEREVO, 9. maj 2022 – Proteklog vikenda, na terenima Bele reke u reonu Despotovca, održan je 41. Memorijal posvećen legendarnom članu beogradskog PSK Pobeda  čika Dušku Jovanoviću.

Prvog dana bilo je redovno osmo kolo Lige Srbije u orijentiringu, na srednjoj distanci, a drugog redovno deveto koje  je održano u disciplini duga distanca i ujedno je bodovano i za Svetsku ligu u orijentiringu.

U obe trke učestvovalo je 15 klubova iz Srbije, a među učesnicima bilo je takmičara i iz Makedonije, Bugarske i Rumunije. Prvog dana, na srednjoj distanci, nadmetalo je 128 takmičara iz 15 klubova, među kojima i 22 iz Čelika, drugog dana Čelik je predstavljalo 25 takmičara.

Čelikovi orijentirci su osvojili devet medalja – dve zlatne, tri srebrne i četiri4 bronzane.  Zlatne medalje zaslužili su Milica Vasiljević i Branko Grujić; srebrne Dejan ranković, Dragan Pavlovići Biljana Grujić; dok su bronzane osvojili Angelina Vučković, Tihomir Pantović, Nataša Stanisavljević i Milan Cvetković.  Na ovom, kao i na prethodnim takmičenjima Čelik je bio među najuspešnijim klubovima u Srbiji i nastavlja borbu za titulu šampiona države. Od predviđenih 25 kola, završeno je 9, a Čelik je trenutno drugoplasirani, iza Pobede iz Beograda.

Već predstojećeg vikenda takmičari Čelika učestvuje na orijentiring trkama na predelima u okolini Vlasinskog jezera, prva je u okviru 10. kola Orijentiring lige Srbje, OLS, a druga Prvenstvo Srbije na srednjim distancama.

Fotografije iz arhive članova kluba.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!