UEFA (ponovo) javila za meč pod sumnjom; sada Tekstilac – Mladost GAT

25. april 2024 – Fudbalski savez Srbije otvoriće istragu zbog sumnji u regularnost još jedne utakmice Prve lige Srbije. Disciplinska i etička komisija FSS pokrenuće postupak, na osnovu dojave iz UEFA, o regularnosti utakmice 29. kola između Tekstilca i Mladosti GAT (1:2), piše danas Sport klub.

Slučaj bi trebalo da bude zvanično otvoren, po njihovim saznanjima, danas popodne.

Iz evropske kuće fudbala, odmah posle meča u Odžacima, stigao je crveni signal o velikom broju uplata na pobedu gostujućeg tima. Kvota je rapidno padala i uoči utakmice dostigla rekordno nisku vrednost.

Kako je kasnije utakmica završena očekivanim i „tipovanim“ ishodom, UEFA je dokazni materijal prosledila Fudbalskom savezu Srbije.

Slučajem se u prvoj fazi bavio Bogdan Đurđević, od juna prošle godine, oficir za integritet FSS. Analizirajući složene aspekte prijave, operativac od poverenja srpske kuće fudbala, „presložio“ je papir i poslao prijavu Disciplinskoj i etičkoj komisiji.

Konačna odluka, u prvom stepenu, očekuje se za desetak dana.

Utakmica, odigrana u Odžacima 8. aprila, rešena je u drugom poluvremenu. Golovima Dragana Kokanovića u 48. i Miljana Vukadinovića u 56. minutu, Mladost GAT je utabala put do pobede. Odžačani su smanjili minus u 68. minutu, strelac za 1:2 bio je Ivan Davidović.

Ispostavilo se, bio je to i konačan rezultat utakmice, koja će krajem aprila dobiti i treće poluvreme i to pred disciplinskim organom srpske kuće fudbala.

Sport klub saznaje da će istragom biti obuhvaćeni, uglavnom, fudbaleri Tekstilca. Klubu iz Odžaka preti finansijska, ili kazna oduzimanja od šest do 15 bodova, predviđena za prvu informaciju iz UEFA.

Podsetimo, FSS je kaznio novobeogradski Radnički, oduzimanjem šest bodova, zbog narušavanja regularnosti na meču sa Tekstilcem, decembra prošle godine. Utakmica je završena pobedom domaćina od 5:0.

Na tapetu Disciplinske i etičke komisije FSS tada su se našli isključivo fudbaleri gostujućeg tima, podseća i na to Sport klub.

Sve ovo na ruku ide Smederevu, ali ubskom Jedinstvu i Inđiji. Tekstilac je sada na trećem mestu plej-of tabele, ima 51 bod, koliko i Smederevo. Jedinstvo je ispred tima iz Odžaka, ali ima samo bod više, pa bi im kažnjavanje Tekstilca dobro došlo. Inđija Toyo Tires pa je na petoj poziciji, onoj koja ništa ne znači, ne vodi ni u baraž, ali sa sadašnjih 50 bodova lako bi mogli da preskoče klub iz Odžaka, uikoliko bude kažnjen.

Foto: printscreen

Skorašnji članci

error: Content is protected !!