EU Pro+: Poziv za podršku preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

9. maj 2022 – EU PRO Plus, program Evropske unije za lokalni razvoj, raspisao je Javni poziv za predloge projekata za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća, čiji cilj je da doprinese sveukupnom društvenom i ekonomskom razvoju 99 lokalnih samouprava u Srbiji, među kojima su i Smederevo, Smederevska Palanka i Velika Plana. Evropska unija je opredelila 3 miliona evra za ovaj program – dva miliona preduzećima koja se bave proizvodnjom, a milion evra preduzećima koja pružaju usluge.

Iznos podrške po pojedinačnom projektu je od 10.000 do 40.000 evra za preduzeća registrovana za proizvodnu delatnost, odnosno od 10.000 do 30.000 evra za preduzeća registrovana za pružanje usluga. U oba slučaja obavezno je minimalno sufinasiranje od 20% vrednosti projekta odnosno 15% za preduzeća iz opština koje su u četvrtoj kategoriji razvijenosti.

Na konkursu mogu da učestvuju preduzetnici/e, mikro i mala preduzeća registrovana u periodu od 1. januara 2016. do 31. decembra 2020. godine u nekoj od 99 lokalnih samouprava uključenih u EU PRO Plus program, a koja se bave proizvodnjom ili pružanjem usluga koje obuhvataju informacione tehnologije, arhitektonske i inžinjerske delatnosti, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, usluge vezane za turizam, održavanje i popravke.

Rok za prijavu: 30. jun 2022. godine do 24:00 po lokalnom vremenu

Dokumentacij za prijavu na javni poziv može se preuzeti na sledećem linku: https://euproplus.org.rs/kpoziv/javni-poziv-za-predloge-projekata-za-nabavku-opreme-i-uvodjenje-usluga-za-preduzetnike-mikro-i-mala-preduzeca

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!