Uskoro posebno telo za koordinaciju svih policijskih uprava na Dunavu

5. april 2021 – Pripadnici Policijske ispostave za bezbednost na rekama, koji brinu o bezbednosti na 226 kilometara rečnih tokova i priobalja, u prva tri meseca ove godine zaplenili su približno tri tone krijumčarene nafte i uhapsili počinioce.

– To je za pohvalu, ali nije zanemarljiv deo nafte ili cigareta koji se krijumčare Dunavom. Zato će biti formirano posebno telo koje će koordinirati rad svih policijskih uprava na Dunavu. Dunav neće biti bezbedan koridor za krijumčare – najavio je danas Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova, koji je sa pomoćnikom direktora policije Bogoljubom Živkovićem i načelnikom Policijske uprave za Grad Beograd Veselinom Milićem obišao pripadnike Policijske ispostave za bezbednost na rekama.

Vulin je tom prilikom kazao i da će u narednom periodu značajna sredstva biti uložena u nabavku opreme. Prema njegovim rečima, biće nabavljeni novi čamci, adekvatna uniforma za izvršenje zadataka i boravak na vodi, a razmotriće se i lokacija za zimovnik sa pratećim sadržajima na priobalju reke Save.

Informacija i foto: MUP Srbije

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!