Krizni štab: 31. i 1. ugostitelji rade do 18 sati, objekti sa prehranom do 20

28. decembar 2020 – Krizni štab je na današnjoj sednici odlučio da nema organizovanih dočeka Nove godine, niti repriza, kao i da ugostitelji 31. decembra i 1. januara mogu rade do 18 sati. Prodavnice prehrambenih proizvoda radiće ta dva dana do 20 sati.

Odlučeno je takođe da do 11. januara, izuzev 31. decembra i 1. januara, na snazi ostaju važeće mere, preneli su beogradski mediji.

Ni nakon završetka današnje sednice nije bilo zvaničnog obraćanja medijima, ali bi pres konferencija trebalo da bude održana sutra u 15 sati, a na njoj predstavljene detaljne odluke Štaba. Za sutra je zakazana i sednica Vlade Srbije na kojoj bi trebalo da budu usvojene mere koje Štab predloži.

Podsetimo, sednica je prvobitno najavljena za danas, pa je onda rečeno da će biti u utorak, da bi potom ipak bilo odlučeno da se članovi sastanu danas. Nekoliko poslednjih sednica Kriznog štaba pokazuju da dolazi do sve većeg razmimoilaženja između stavova medicinskog i ekonomsko-političkog dela, a lekari, koji su protiv popuštanja, najavili su i da će protestovati ukoliko bude dozvoljeno organizovanje novogodišnjih proslava.

Foto/arhiva: Zvanična Internet prezentacija Vlade Srbije, srbija.gov.rs

Skorašnji članci

error: Content is protected !!