Koka kola iz „domaće radinosti“

SMEDEREVO, 5. decembar 2017 – Smederevac I.I. (38) uhapšen je i pritvoren jer je „proizveo“ 14.838 flašica od 0,25 litara Koka kole, Švepsa biter lemon i tonik, i potom ih prodavao za gotov novac ugostiteljskim i trgovinskim radnjama u Smederevu.

Čitava prevara je, nezvanično saznajemo, otkrivena kada su se gosti u jednom smederevskom kafiću požalili na kvalitet Koka kole. Flašica je bila originalna, čep takođe, ali je piće bilo „izvetrelo“. I tako nekoliko flašica. Kada je analiziran „proizvod“, ispostaviće se iz „domaće radinosti“ I.I, utvrđeno je da je hemijski ispravan, da odgovara po sastavu, ali da je količina CO2 manja od deklasirane. Sumnja se da je on prepakivao piće poznate marke, da je iz boca od dva litra čuveni napitak presipao u manje boce, one od 2,5 decilitara. Kako je do njih došao, ako su originalne, ili ih je, kao i čepove, sam napravio ili negde naručio da se naprave, istraga tek treba da utvrdi. U „procesu“ prepakivanja je, najverovatnije, piće vetrilo. Navodno se i kompanija Koka kola zainteresovala za ceo ovaj slučaj. Zašto je, i kako, „asortimanu“ dodao i Šveps, kada mu je sa Koka kolom očigledno dobro išlo, i to tek treba da bude utvrđeno.

I.I. je u pritvoru pod sumnjom da je falsifikovao zaštitne znake i žigove kompanije Koka kola zbog čega mu se na teret stavljaju i krivična dela neovlašćene upotrebe tuđeg poslovnog imena i drugih posebnih oznaka robe i obmanjivanja kupaca.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!