Obaveštenje privrednim subjektima o izdavanju dozvola za kretanje

SMEDEREVO, 10. april 2020 – Gradski štab za vanredne situacije u Smederevu danas je objavio obaveštenje za privredne subjekte u kome ih podseća da su dužni da svakom zaposlenom licu koje radne zadatke obavlјa u vreme zabrane kretanja, a za koje je dobijena saglasnost da je izuzeto od primene Naredbe o zabrani i ograničenju kretanja lica na teritoriji Republike Srbije, izdaju odgovarajuću potvrdu.

Poslodavac koji ima do 100 zaposlenih u smeni koja traje u periodu zabrane kretanja, potvrdu izdaje na dnevnom nivou, dok poslodavac koji ima više od 100 zaposlenih u smeni koja traje u periodu zabrane kretanja potvrdu izdaje na nedelјnom nivou, za svako zaposleno lice za koje je dobijena saglasnost Ministarstva unutrašnjih poslova da su izuzeti od primene navedene naredbe.

Forma ove potvrde može da se preuzme na ovom linku.

Prilikom kontrole poštovanja Naredbe o zabrani i ograničenju kretanja lica na teritoriji Republike Srbije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova će tražiti na uvid Potvrdu izdatu od strane poslodavca, koja će važiti isklјučivo ukoliko se lice nalazi u bazi podataka Ministarstva unutrašnjih poslova i za koje je dobijena saglasnost da su izuzeti od primene Naredbe o zabrani i ograničenju kretanja lica na teritoriji Republike Srbije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će prihvatati i potvrde u elektronskom obliku  (skenirana potvrda na telefonu, tabletu i sl.)

Zahteve koji se odnose na izdavanje dozvola za kretanje privredni subjekti podnose preko Ministarstva privrede, na elektronsku adresu vanrednostanje@privreda.gov.rs

Obrazac može da se preuzme ovde.

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien