Smederevo: Opozicija kritikuje rad Štaba za vanredne situacije

SMEDEREVO, 10. april 2020 – Ujedinjena opozicija Smedereva, u saopštenju koje nam je sinoć dostavljeno, iznosi niz primedbi na rad Štaba za vanredne situacije, ocenjujući da je “loš rad kriznog Štaba rezultat nesloge i sukoba u vlasti, između gradonačelnice sa jedne strane i ostalih članova Štaba sa druge”, a direktan povod za obraćanje je jučerašnja odluka da se odloži nabavka paketa za najstarije i najugroženije sugrađane.

Prema mišljenju predstavnika PSG, NS, DS i ZZS, “u radu kriznog štaba sve su vidljiviji nedostaci i propusti, na ulicama, institucijama, i što je najbitnije u našim svakodnevicama i životima”.

“Najnoviji incident i dokaz nebrige je razmatranje  predloga da se penzionerima sa prihodima manjim od 30.000 dinara obezbedi paket humanitarne pomoći. Na ovaj human gest primedbu je dao Bojan Teofilović (predsednik Skupštine grada Smedereva), uz konstataciju da bi tim gestom bio ugrožen budžet.  Gradonačelnica je iznela izveštaj da je budžet pun i da grad Smederevo može isplatiti ovu pomoć penzionerima. Nakon glasanja i na štetu naših najstarijih građana glasanjem 10 protiv, 2 uzdržana i 1 glas za, pomoć je naravno odbijena”, navode opozicionari, postavljajući pitanje ostalim članovima Štaba ili visoko rangiranim članovima SNS-a: „Kako vas nije sramota?!“.

„Kao što već znamo, vlast grada Smedereva na drugo mesto stavlja život i zdravlje građana, a kao primarni cilj u ovoj vanrednoj situaciji vidi kotiranje ili rangiranje čelnika SNS-a kao i njihove međusobne nesuglasice. S ovim problemima u vladajućoj stranci se susrećemo već duži vremenski period i mišljenja smo da grad i njegovi stanovnici ni u kom slučaju ne bi smeli da osećaju posledice toga. Jedan od razloga što smo napravili ovaj Savez je upravo gore navedeno”, objašnjavaju u dopisu predstavnici smederevske opozicije i dodaju da su u više navrata ponudili “stručnu i kadrovsku pomoć u skladu sa našim mogućnostima, ali nismo naišli na razumevanje i spremnost na dogovor i saradnju”.

Opozicija apeluje na Štab za vanredne situacije u Smederevu “da ostavi po strani svoje stranačke nesuglasice i u što hitnijem roku počne da se bavi problemima naših sugrađana”.

“Mnogi od njih su ostali bez posla, u pitanju su čitave porodice sa decom. Njihov status mora pod hitno da ide na razmatranje. Šta će biti sa onima koji se bave poljoprivredom, koji su uložili u proizvode, plastenike i slične delatnosti, zbog zatvaranja pijaca njihovi proizvodi propadaju, a proizvođači su na ivici egzistencije.  Još mnogo tačaka je diskutabilno i javno vas pozivamo da se pod hitno pozabavite životom ovog grada i ljudima koji tu žive”, navodi se u saopštenju koje potpisuju Saša Milić – PSG, Nikola Beronja – NS, Andreja Pavlović – DS i Saša Živković – ZZS.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!