Zahvalnost Kinezima za očuvanje radnih mesta u Železari

BEOGRAD, 22. decembar 2017 – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Narodne Republike Kine Li Mančanga, koji mu je uručio novogodišnje čestitke kineskog predsednika Si Đinpinga i premijera Li Kećanga, uz želje za uspeh, prosperitet i blagostanje Srbije i srpskog naroda.

Predsednik Vučić i ambasador Li su razgovarali o konkretnim koracima za nastavak saradnje dveju zemalja. Ovom prilikom je predsednik Vučić zamolio ambasadora Lija da državnom vrhu NR Kine prenese veliku zahvalnost za interesovanje koje kineski partneri pokazuju za RTB Bor. Dvojica sagovornika razmotrili su planove za izgradnju industrijskog parka, kao i zajedničke infrastrukturne projekte. Tema razgovora je bilo i uspešno poslovanje Železare Smederevo. S tim u vezi je predsednik Vučić još jednom izrazio zahvalnost kineskom predsedniku Siju za podršku i pomoć u privatizaciji te Železare i očuvanju radnih mesta.

„Kina je zemlja kojoj Srbija veruje i kojoj ostaje pošten, veran i lojalan partner“, rekao je predsednik Vučić i dodao da Srbija visoko ceni to što Kina poštuje njen teritorijalni integritet i nezavisnost. Srpski predsednik je naglasio da je Kina u međunarodnoj areni veoma pouzdan saveznik svim zemljama u svetu koje drže do poštovanja međunarodnog prava i normi.

Izvor: http://www.predsednik.rs/pres-centar/saopstenja/sastanak-sa-ambasadorom-narodne-republike-kine

 

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien