Republički geodetski zavod procenio vrednost svih stanova u Srbiji

12. jun 2024 – Republički geodetski zavod objavio je danas da je procenio vrednost svih stanova u Srbiji i tu informaciju sada učinio dostupnom za sve profesionalne korisnike, a uskoro će to biti moguće i za sve građane Srbije, potpuno besplatno.

Sada svi mogu da dobiju informaciju o procenjenoj vrednosti svojih nepokretnosti i to putem novog eKatastra na portalu digitalnih usluga RGZ-a čime je postavljen i treći od ukupno četiri stuba katastra za 21 vek, navodi se u saopštenju, uz napomenu da je ova procena urađena u skladu sa međunarodnim standardima za masovnu procenu vrednosti nepokretnosti.

Implementacija ove usluge donosi brojne prednosti, stoji u saopštenju, pruža sigurnost investitorima, kupcima i prodavcima, omogućavajući im da donose informisane odluke na osnovu pouzdanih podataka. Transparentnost tržišta dodatno smanjuje mogućnost manipulacija i spekulacija, čime se doprinosi zdravom razvoju sektora nekretnina i šire ekonomije, zaključuju iz RGZ, uz napomenu da je i ovo urađeno u okviru projekta „Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji“ koji Vlada Srbije sprovodi u saradnji sa Svetskom bankom.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!