Prilikom pretresa stana pronašli mu skoro pola kilograma amfetamina

SMEDEREVO, 12. jun 2024 – Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, osumnjičenom S. J. (38) određen je pritvor u trajanju od 30 dana. Prilikom pretresa stana i drugih prostorija, koji je  izvršen 10. juna, kod osumnjičenog su pronađeni i oduzeti PVC paketi sa belom praškastom materijom za koju je nakon veštačenja sprovedenog po naredbi tužilaštva utvrđeno da se radi o amfetaminu, neto mase veće od 480 grama, kao i jedna digitalna vagica za precizno merenje.

Po nalogu dežurnog javnog tužioca osumnjičenom je istog dana određeno zadržavanje, a pošto je saslušan podnet je i predlog za određivanje pritvora, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga, u većoj količini, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi u relativno kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Za ovaj oblik krivičnog dela je propisana kazna zatvora od tri do deset godina, navodi se u današnjem saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!