Najuspešniji orijentirci Osnovne škole „Dimitrije Davidović“ i Gimnazije

SMEDEREVO, 25. april 2024 – Na centralnom gradskom trgu u Smederevu okupilo se danas oko 200 učenika osnovih i srednjih škola da se nadmeću u sve popularnijem orijentiringu. Svima je bio isti cilj – što bolji plasman kako bi se izborili za učestvovanje na XII Školskim olimpijskim igrama, koje će krajem narednog meseca biti u Novom Sadu.

Staze su bile prilagođene različitim uzrastima učesnika, a kada su sabrani svi rezultati najbolja među osnovnim školama bila je „Dimitrije Davidović“, a srednjim Gimnazija.

Tehničku podršku organizatorima iz Saveza za školski sport pružili su članovi PSK Čelik, koji imaju mnogo više iskustva u prpremi ovakvih takmičenja, uostalom višestruki su šampioni države u ovoj disciplini.

Danas ostvareni rezultati, uz nespornu masovnost, po rečima Sandre Papić, predsednice Gradskog saveza za školski sport, za „posledicu“, dobru naravno, imaće pun autobus iz Smedereva učesnika u nadmetanju u orijentiringu na Školskim olimpijskim igrama u Novom Sadu, a takmičenje u ovoj disciplini zakazano je 27. maj.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!