Kovin među gradovima i opštinama u kojima će biti lokalni izbori 2. juna

21. april 2024 – Kada sutra Skupština Srbije usvoji Predlog izmena i dopuna Zakona  izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima, kako se akt zvanično zove, biće izvesno gde će ovi sve biti održani 2. juna mada se to već uveliko zna. Smederevo i Velika Plana su takve izbore „prebrinuli“ u decembru, Smederevska Palanka 2022, ostaje još Kovin, koji je na spisku gradova i opština u kojima će se tada birati lokalna vlast.

Prethodni lokalni izbori su u Kovinu bili 2020. takođe u junu, do duše nešto kasnije u junu, ali to odjednom više nije problem, rešiće se to pomenutim izmenama i dopunama, pa ovo iznenadno skraćivanje mandata neće biti propraćeno „spontanim“ ostavkama čelnika gradova i opština, kakvom smo svedočili u decembru prošle godine.

Na prethodnim lokalnim izborima u Kovinu, tim održanim2020, u birački spisak bilo je upisano 28.532 s pravom glasa u ovoj opštini. Prema poslednjim podacima iz Jedinstvenog biračkog spiska koji vodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, sa datumom 23.1.2024, u Kovinu ih je bilo 27.642.

Osim u Kovinu, lokalni izbori 2. juna treba da budu održani u gradovima Niš, Novi Sad, Subotica, Zrenjanin, Kikinda, Vršac, Pančevo, Sombor, Novi Sad, Sremska Mitrovica, Valjevo, Požarevac, Jagodina, Užice i Čačak i opštinama Bačka Topola, Mali Iđoš, Žitište, Nova Crnja, Novi Bečej, Ada, Kanjiža, Novi Kneževac, Senta, Čoka, Alibunar, Bela Crkva, Kovačica, Opovo, Plandište, Apatin, Odžaci, Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Bečej, Vrbas, Žabalj, Srbobran, Sremski Karlovci, Temerin, Titel, Inđija, Irig, Pećinci, Ruma, Stara Pazova, Šid, Svilajnac, Boljevac, Arilje, Nova Varoš, Sjenica, Čajetina, Gornji Milanovac, Ivanjica, Vrnjačka Banja, Raška, Tutin, Aleksinac, Svrljig, Bosilegrad, Bujanovac i Surdulica.

Foto: Opština Kovin

Skorašnji članci

error: Content is protected !!