Humanitarni koncert KUD Papazovac i gostiju „Tradicijom za Tadiju“

SMEDEREVO, 21. april 2024 – Kulturno umetničko društvo Papazovac ovog ponedeljka organizuje humanitarni koncert „Tradicijom za Tadiju“, a sav novac koji se prikupi dobrovoljnim prilozima namenjen je za nastavljanje lečenja malog Tadije Milića.

Gosti na koncertu su ANIP Smederevo, KUD „Vuk Karadžić“ Osipaonica, KUD „Moravski vez“  Donje Vidovo, književnica Ivana Stojić, dramski umetnik Ana Vasić, a program će voditi učenici Ekonomsko trgovinske škole Vasilije Nikolić i Dragana Zdjelar.

Koncert počinje u 19 sati u Velikoj dvorani smederevskog Centra za kulturu, na ulazu će biti postavljene kutije za dobrovoljne priloge.

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN prikuplja novčana sredstva za Tadiju Milića, koji je rođen 2018, a u prvom danu po rođenju su zbog deformiteta desne potkolenice i desnog stopala konsultovani ortoped i plastični hirurg nakon čega je Tadija radi dalje dijagnostike i lečenja upućen u UDK Tiršova zbog mogućnosti postojanja udruženih anomalija.

Ustanovljen je izostanak formiranja prstiju stopala sa prisutnom angulacijom tibije, a završna dijagnoza je skraćenost dužine golenjače.

U uzrastu od četiri godine izvršeno je operativno lečenje i u planu je nastavak operativnog lečenja koje će pratiti Tadijin rast, a sredstva su potrebna za nastavak lečenja, specijalističke preglede, kao i za ortopedska pomagala.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!