Radinačke rukometašice i u Boru nastavile pobednički niz

BOR, 21. april 2024 – I posle utakmice pretposlednjeg 17. kola prvenstva Prve lige za rukometašice Radinčanke se kući vraćaju u pobedničkom raspoloženju, imaju maksimalan učinak – 17 mečeva i isto toliko trijumfa: Bor Zijin Copper 2 – Mladi radnik  22:31 (11:17).

Samo na početku susreta pogocima Mile Tomić, najefikasnije u domaćem timu (10 golova), Boranke su povele sa 2:0. Onda je proradila radinačka mladost. Najpre je Nikolina Stojanović (3) smanjila, potom je Kristina Dejanović (4) izjednačila, a sa dva vezana pogotka Marta Filipović (3) donela je prednost gošćama. Razliku su potom Radinčanke samo povećavale, Lena Janković (3) i ponovo Nikolina Stojanović  podigle su je na pet golova prednosti – 2:7.

Do odlaska na odmor učenice trenera Jovice Petkovića su otišle na osam golova viška, da bi domaće pre pauze taj zaostatak smanjile na šest.

Svoju dominaciju radinačke rukometašice su nastavile i u drugom poluvremenu, a ne treba posebno isticati da su, kao i u ranijim prilika kada se obezbedi uverljivo vođstvo, sve rukometašice dobnile šansu i upisale se u listu strelaca. Rezultat bi sigurno bio i ubedljiviji da na golu Boranki nije bila raspoložena Nikolina Radovanović, koja je odbranama više zicera spasila svoj tim mnogo težeg poraza.

Već narednog četvrtka, 25. aprila, rukometašice Mladog radnika igraju poslednji meč regularnog toka prvenstva, kada će u Dvorani Smederevo ugostiti požarevački Nemanjić, a prvog vikenda posle uskršnjeg praznika, 11. i 12. maja, trebalo bi da počne baraž za ulazak u Super B ligu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!