U drugoj reprizi treća sreća – presudio gol Dimitrijevića u 76. minutu

SMEDEREVO, 20. april 224 – Fudbaleri Smedereva su u dve prethodne utakmice ovog prvenstva Prve lige sa današnjim protivnikom dva puta igrali nerešeno, jesenas u Sremskoj Mitrovici bez golova, a nedavno kod kuće 1:1, da bi ove subote, iz trećeg pokušaja, najzad, posle bolje igre u drugom poliuvremenu, savladali ovog rivala: Smederevo 1924 – Radnički SM 1:0 (0:0).

Počelo je šansom za Smederevo već u drugom minutu, kada je Dimitrijević, na ubacivanje Saše Jovanovića sa levog boka, šutirao sa ivice peterca, ali je njegov udarac završio kraj stative.

Nije to obeshrabrilo goste, nekoliko minuta kasnije je Vićentijević, na centaršut Čarapića, pokušao je da iznenadi Lukića udarcem glavom. Stekao se u nastavku tog dela susreta utisak da su Sremci u ovaj meč ušli bez ikakvog pritiska, pa su njihovi pasovi i proigravanja bile precizniji od domaćih.

Tako je, nakon kontre, Stanisavljević sa 14-15 metara iskosa sa desne strane poslao loptu kraj gola, a nešto kasnije je volej Milića završio je pored stative Smederevaca.

Samo što je počeo nastavak Smederevci su mogli do vođstva, šut Stojkovića je izblokiran, a odbitak nije najbolje prihvatio Petronijević.

Uzvratili su gosti, ubačenu loptu Petrović je zahvatio u padu, ali je Lukić bio na mestu. Nešto kasnije je i Milić pripretio snažni šutem sa distance, a lopta otišla iznad gola domaćih.

Zaigrali su potom domaći znatno angažovanije, pa se tako u 60. minutu Dimitrijević probio po desnom boku, da bi onda udarac Saše Jovanovića ka golu gostiju bio izblokiran.

Nije mnogo nedostajalo da Aleksa Marković iznenadi golmana Radničkog, zatim je izblokiran i udarac Zuvića, a onda je pokušaj Obradovića glavom završio pored stative gola gostujućeg tima.

Trenutak odluke stigao je u 76. minutu, kada se najzad isplatila inicijativa domaćih; sa leve strane Ćorković je uputio odličan centaršut, kod druge stative dočekao ga je Dimitrijević i preciznim udarcem glavom loptu smestio pod prečku za vođstvo Smedereva.

Nešto kasnije Smederevci su mogli da dupliraju prednost, udarac je sa petnaestak metara oprobao Nikola Jovanović, ali samo za paradu golmana Toromana, koji je loptu izbacio u korner.

Do kraja meča nije bilo izglednijih prilika, gosti su bezuspešno pokušavali da ugroze gol domaćih, a ovi su uzvraćali, ali bez šanse da osiguraju pobedu drugim golom. Ispostavilo se da je i ovaj jedan, Dimitrijevićev, bio dovoljan za prvi trijumf u plej-ofu.

U drugoj utakmici današnjeg premijernog kola razigravanja prvih osam ekipa na tabeli Prve lige, Tekstilac je kao gost savladao ekipu Inđije sa 1:0. Tako sada tim iz Odžaka i Smederevo imaju po 51 bod i nalaze se na trećem, odnosno četvrtom mestu. Tekstilac ima bolju gol razliku i to mu za sada daje prednost nad Smederevom, a Inđija je pala na peto mesto sa bodom manje od obe ove ekipe.

U narednom kolu Smederevo gostuje Grafičaru, Tekstilac dočekuje vodeći OFK Beograd, a Inđija se u Ubu sastaje sa drugoplasiranim na tabeli timom Jedinstva.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!