Vasilija, Ognjen i Jelena prvi na Okružnoj smotri „Pesniče naroda mog“

VELIKA PLANA 21. april 2024 – U Velikoj Plani juče je održana 55. po redu Okružna smotra recitatora „Pesniče naroda mog“. Takmičili su se najbolji recitatori iz Smedereva, Smederevske Palanke i Velike Plane koji su se plasirali na svojim opštinskim takmičenjima.

U najmlađem uzrastu pobednica je Vasilija Antić, učenica trećeg razreda OŠ „Dimitrije Davidović“ iz Smedereva, pedagog Jasmina S. Simić, u srednjem Ognjen Vukosavljević, učenik osmog razreda OŠ „Radica Ranković“ iz Lozovika, pedagog Bobana Mišić i u najstarijem uzrastu Jelena Ilić, učenica treće godine Ekonomsko-trgovinske škole u Smederevu, mentor Tatijana Jovanović.

Takmičenje je održano u prepunoj sali Doma omladine, a recitatore je ocenjivao tročlani žiri, koji su činili Višnja Rajković Mrdaković, viši bibliotekar i rukovodilac dečijeg odeljenja Narodne biblioteke Smederevo, Tijana Jozić, dramaturg i audio-vizuelni scenski umetnik iz Smederevske Palanke i Zoran Mitić, glumac i voditelj mnogih programa i raniji učesnik na Republičkim takmičenjima recitatora iz Velike Plane.

Pobednici nadmetanja u Velikoj Plani predstavljaće Podunavski okrug na Republičkom takmičenju koje se održava 18. i 19. maja u Valjevu.

Informacija i foto: Centar za kulturu Masuka

Skorašnji članci

error: Content is protected !!