Kovinskoj opštini deset miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

KOVIN, 10. april 2024 – Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10 miliona dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu za dodelu subvencija i transfera namenjenih za projekte razvoja turizma u 2024. godini. Iz budžeta opštine opredeljeno je milion dinara za učešće na konkursu, a dodeljena sredstva su u nivou procenjene vrednosti projekta, s tim što lokalna samouprava obezbeđuje nadzor, u iznosu od sto hiljada dinara.

Projekat, za koji će biti sprovedena javna nabavka u skladu sa zakonom, predstavlja četvrtu fazu postavljanja pontona za formiranje plovnog pristana za ribarske čamce i manja nautička plovila na Dunavcu. Po ugovoru o dodeli sredstava, rok za realizaciju je 9 meseci, što praktično znači da će pristan na Dunavcu biti proširen novim pontonima najkasnije do početka 2025. godine.

Na ovaj način proširuje se turistička ponuda „sa reke“, s obzirom da će kovinski pristan u rukavcu Dunava dodatno biti raspoloživ kao bezbedno i dobro mesto i za vlasnike plovila koji bi u Kovinu proveli i nekoliko dana i opredelili se da baš ovaj kraj bude njihova destinacija za odmor, uživanje i obilazak najzanimljivijih lokacija, navodi se u današnjoj objavi na zvaničnoj Internet prezentaciji kovinske opštine.

Informacija i foto: Opština Kovin

Skorašnji članci

error: Content is protected !!