Kome smetaju plastične ogradice oko drveća u Ulici 17. oktobra?

SMEDEREVO, 25. mart 2024 – Pre nekih dvadesetak dana smederevsko Javno komunalno preduzeće „Zelenilo i groblja“ nasulo je dekorativni crveni malč i postavilo plastične ogradice oko stabala na trotoaru u Ulici 17. oktobra. Na stranu što su mnogi odmah primetili da su ogradice isuviše nežne za tu svrhu, ali mogle su da potraju sigurno duže od ove tri nedelje.  Možda ne svih 1.000 godina, koliko ekolozi kažu da je vreme raspada plastike, ali od dvadesetak dana sigurno duže, e da nismo kakvi smo.

One ogradice koje nisu polomljene i iskrivljene, ili „tek malo“, izgleda da su „odlično poslužile“ kao priručne kante za smeće, bez obzira što ih, barem u ovoj ulici, kanti, ima na svakom koraku, kao mesto za odlaganje raznoraznih otpadaka, od opušaka preko upotrebljenih papirnih maramica i omota žvaka i čokoladica, do konzervi pića.

Naravno da im to nije namena, ali postavlja se pitanje kome, zašto i uopšte, smetaju plastične ogradice oko stabala? Ekolozima, bez obzira na gore pomenuto, sigurno ne. Pre će biti onima kojima smetaju slova „D“ i „E“ u natpisu Smederevo na Trgu Republike, toliko da ih, verovatno nogama, iskrive i nagrde, onima koji su prevrtali žardinjere na Dunavskom keju, polomili sprave na dečjem igralištu u parku Tri heroja… Može da se nabraja u nedogled.

Za to nam nisu krive ni prošla ni sadašnja vlast, ni svetska zavera, masoni i reptilijanci, Kurti, Vatikan, CIA i KGB… Što reče onaj, ovak’i kak’i smo nama neprijatelji ič ne trebaju.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!