Smederevski futsaleri dva kola pre kraja osigurali povratak u elitu

SMEDEREVO, 23. mart 2024 – U utakmici 20. kola, dva pre završetka prvenstva Druge lige, futsaleri Smedereva su sinoć ubedljivom pobedom overili prvoligašku vizu i vraćaju se tamo gde su godinama bili: KMF Smederevo – Kragujevac Wild Boars 8:2 (2:1).

Sve do 11. minuta Kragujevčani su uspešno parirali domaćinu, a onda su brzopoteznim pogocima Ćirke i minut kasnije Adamovića Smederevci stekli prednost.

Uspeli su gosti posle šestog prekršaja domaćih i nerealizovanog kaznenog udarca golmana Juriševića, da odbranu i odbitak Kneževića, njegovog kolege s druge strane, ipak preko Cvetkovića pretvore u gol i smanje rezultatski zaostatak. Nije mnogo nedostajalo da u završnici poluvremena Simić i izjednači.

Nastavak je počeo stativom Paunovića i prečkom Živanovića, da bi konačno u 31. minutu, u akciji u kojoj su učestvovali isti akteri, nakon šuta Paunovića i odbitka Živanović pogodio. Taj gol je primorao goste da se otvore, što  omogućilo učenicima Vladana Cvetanovića da preko Andrijana Kneževića i dvostrukog strelca Uroša Nikolića prednost uvećaju na pet golova razlike.

Kragujevčani su preko Krakića uspeli da smanje rezultat, a onda je Simeunović u 38. minutu povećao ponovo vođstvo domaćih. U poslednjem minutu susreta Nemanja Paunović je, u svom stilu, topovskim udarcem uspeo da zatrese mrežu rivala za konačnih 8:2.

Da ova utakmica, koja je praktično značila promociju u najviši rang futsala u Srbiji, ostane u sećanju brojnih navijača potrudili su se iz agilnog rukovodstva KMF Smederevo, na čelu sa predsednikom Goranom Lazićem, darujući ih poklonima u poluvremenu, koje im je uručio predsednik GFS Smederevo Zvezdan Vrbanović.

Kada se na kraju susreta zaorila pesma i skandiranje, svi prvotimci su dotrčali do tribina i podelili vernim navijačima svoje dresove.

Smederevcima ostaje da odigraju još protiv ekipe Požarevca u ostima i subotičkog Spartaka kod kuće, ali imaju toliku bodovnu prednost u odnosu na drugoplasirani Hram da rezultati tih utakmica ne mogu da utiču na sinoć obezbeđen povratak u elitni rang srpskog futsala.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!