Prva prolećna pobeda, u Pančevu ubedljivo vraćen dug Dubočici

PANČEVO, 10. mart 2024 – Čekajući odluku o meču sa Radničkim u Beogradu, koji nije odigran, Smederevci su, opet kao domaćin u Pančevu, bili ubedljivi protiv Leskovčana i revanširali im se s kamatom za poraz u Leskovcu jesenas: Smederevo 1924 – Dubočica 3:0 (1:0).

Još svi gledaoci nisu ušli na stadion Mladosti u Pančevu, na kome Smederevo dočekuje protivnike dok se ne osposobi teren na njihovom bunjištu kod Stare železare, a već je bilo 1:0. Na isteku drugog minuta lopta Petronijevića sa levog boka ka Obradoviću, on beži odbrani Dubočice i odmerenim udarcem dovodi domaće u prednost.

Rano vođstvo Smederevaca nije pokolebalo goste, pa se u 7. minutu Đurić ušunjao između igrača odbrane Smedereva i izašao sam ispred Jovića, ali je ovaj sjajnom intervencijom sprečio izjednačenje.

Samo minut kasnije – prečka za goste. Glavom je tukao Milinković, ali je gornji deo okvira gola bio na strani Smedereva.

U 20. minutu, zbog učestalih protesta i vređanja, glavni sudija Uroš Ržić isključio je šefa stručnog štaba gostiju Marjana Živkovića.

Smederevci su potom uspostavili terensku ravnotežu, pa i preuzeli inicijativu, na povratnu loptu Saše Jovanovića Zuvić je ipak loše šutirao u 36. minutu.

Malo je falilo da Leskovčani poravnaju rezultat u 42. minutu, kada je  ponovo brzonogi Đurić pobegao odbrani domaćih, ali mu je Jović odlično skratio ugao i sprečio izjednačenje.

I drugo poluvreme su gosti počeli ofanzivom, a dodatni motiv dalo im je i dvadesetak njihovih navijača koji su doputovali iz Leskovca, a koji su stigli tek početkom drugog poluvremena. Smederevski navijači, na istočnoj tribini, koji prate svoje ljubimce u Pančevu, već su bili tu dajući podršku, i ovoga puta, samo uslovno rečeno domaćinu.

Prva naredna prilika za pogodak viđena je kada je Zuvić u 52. minutu oprobao šut sa 18 metara, ali je Knežević na golu Dubočice bio na mestu.

I onda –  2:0. U 53. minutu, posle kornera Saše Jovanovića, Kostić je bio najviši u šesnaestercu Dubočice  i povisio vođstvo Smederevaca.

Igrao se 67. minut kada je šut oprobao Petronijević, a lopta je otišla iznad prečke gola Leskovčana. Usledila je još jedna šansa za Smederevce, koji su u ovom periodu igrali vrlo zrelo, dopuštajući protivniku da se uzaludno loptom dodaje, a oni su opasno pretili čim bi je se dočepali.

U 80. minutu, rođeni Leskovčanin u dresu Smedereva, Lazar Marković ukrao je jednu  loptu od gostujućih igrača, ušao u šesnaesterac i proigrao Nigerijca Lokosu, koji je ušao u drugom delu, a ovaj preciznim udarcem po zemlji povećava prednost na 3:0.

Još jednom je pokušao Lazar Marković da naudi zemljacima, iskosa sa desne strane, ali je lopta udarila u spoljni deo mreže.

Na kraju je na semaforu ostalo zapisano 3:0, za veliku radost Smederevaca u svalačionici.  Smederevo je s ovim bodovima, u iščekivanju odluke o neodigranom mečiusa Radničkim, na šestom mestu tabele Prve lige sa 34 boda, dva više od Kolubare, Radničkog iz Sremske Mitrovice i OFK Vršca. Naredne nedelje Smederevci igraju u Čelarevu, gostuju ekipi Novog Sada.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!